• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud:

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud:
Bursa'yı ziyaret eden Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Somali'nin kaderinin Türkiye ile değiştiğini ifade ederek, "20 yıldır kimsenin görmediği...

Bursa'yı ziyaret eden Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Somali'nin kaderinin Türkiye ile değiştiğini ifade ederek, "20 yıldır kimsenin görmediği Somali, Erdoğan'ın ziyaretinden sonra fark edildi" dedi.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, beraberindeki heyet ile Bursa'da bir dizi ziyarette bulundu. Tarihi Emirsultan Camii'nde öğle namazını kılan Hasan Şeyh Mahmud, Emir Sultan Hazretlerinin türbesini de ziyaret ederek dua etti. Daha sonra Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret eden Mahmud, Somali ve Türk halkının kardeş olduğunu belirterek, "Misafirperverliğiniz bizim için şeref. Biz Somalili yöneticiler ve Somali halkı olarak Türkiye'yi kardeş olarak görüyoruz" dedi.

"SOMALİ 20 YIL SONRA FARK EDİLDİ"

"Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Somali'ye geldi, Somali'nin önü açıldı" diyen Mahmud, "Eskiden sivil toplum kuruluşları bile Somali'ye gelmiyordu. Recep Tayyip Erdoğan'ın gelişinden sonra insani yardımlar gelmeye başladı. 20 yıldır kimsenin görmediği Somali'nin geleceği sayın Erdoğan'ın gelişinden sonra değişti. 12 milyon Somalili sizlere minnettar. Sayın Erdoğan, (Siz 80 milyonun cumhurbaşkanısınız) diyerek beni onurlandırdı. Birçok gencimiz Türkiye'ye eğitim almaya geliyor. Bunlar Somali'nin geleceği olacak. Türkiye halkı ile kardeşiz. Türklere her zaman kapılarımız sonuna kadar açık. Türkler Somali'de birçok yatırım yaptı. Bundan oldukça memnunuz. Türklerin tekstil ve makine sanayi anlamında da yatırımlarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'u ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Somali halkı ile Türk halkı arasında dostluğun ötesinde bir kardeşlik vardır. Somali'nin huzur ve refah içerisinde olması bizleri her zaman mutlu eder" dedi.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud:

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud:

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim