• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

Söke’nin Şehidini Binler Uğurladı

Söke’nin Şehidini Binler Uğurladı
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde meydana gelen terör saldırısında ağır yaralanan ve GATA'da şehit düşen Aydınlı Jandarma Er Oğuz Arslan'ı binler sonsuzluğa...

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde meydana gelen terör saldırısında ağır yaralanan ve GATA'da şehit düşen Aydınlı Jandarma Er Oğuz Arslan'ı binler sonsuzluğa uğurlandı.

Söke Fehme Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'nde gerçekleşen ilk törenin ardından Söke merkez Kocacami'ye getirilen Şehit Oğuz Arslan için tören düzenlendi. Törene Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Aydın Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Kırkkaya, AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş ve Abdurrahman Öz, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekilleri Hüseyin Yıldız ve M. Lütfi Baydar, Denizli 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kemal Özhan Özkan, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Söke Garnizon Komutanı Kurmay Albay Erol Akman, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran başta olmak üzere Aydın ili ilçelerinin belediye başkanları da katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Türk Silahlı Kuvvetleri törene çelenk gönderdi.

ANNENİN FERYATLARI YÜREK DAĞLADI

Törende zaman zaman yerinden kalkarak oğlunun naaşına sarılan acılı anne Huriye Arslan kadın askerler tarafından teskin edilmeye çalışıldı. Acılı annenin feryatları yürekleri dağladı. Acısı yüzüne yansısa da dik durmaya çalışan baba Dündar Arslan, taziyeleri kabul etti.

BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Cenaze töreninde ilk olarak saygı duruşu yapıldı. Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul tarafından yapılan konuşmanın ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı sonrasında askeri birlik tarafından omuzlara alınan Şehit Oğuz Arslan'ın naaşı Cumhuriyet Caddesi ve İstasyon Caddesi üzerinde toplanan binlerce kişilik kalabalık arasından geçti. Top aracına alınan Türk bayrağına sarılı şehidin naaşı askeri bando eşliğinde taşındı. Vatandaşlar tarafından terörü lanetleyen sloganlar atıldı.

Daha sonra Şehit Jandarma Er Oğuz Arslan'ın naaşı cenaze aracına aktarılarak, Söke'ye 15 kilometre uzaklıktaki Bağarası Mahallesi Asri Mezarlığına götürüldü. Şehit Oğuz Arslan binlerce kişin duaları ve gözyaşları ile toprağa verildi.

Söke’nin Şehidini Binler Uğurladı

Söke’nin Şehidini Binler Uğurladı

Söke’nin Şehidini Binler Uğurladı

Söke’nin Şehidini Binler Uğurladı

Söke’nin Şehidini Binler Uğurladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim