• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

"Sokaklarda arayacağımız, sokaklarda bulacağımız geleceğimiz yoktur"

"Sokaklarda arayacağımız, sokaklarda bulacağımız geleceğimiz yoktur"
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin gergin, kaygılı, öfkeli, huzursuz ve tedirgin olduğunu söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin gergin, kaygılı, öfkeli, huzursuz ve tedirgin olduğunu söyledi. Bahçeli, "Küçük bir kıvılcım, telafisi mümkün olmayan hadiselere neden olabilecektir. Bu hassas ortam tahrik ve kışkırtmalara açık ve müsaittir. Bu nedenle önümüzdeki süreç dikkat, sağduyu ve akıl gerektirmektedir. Bu vatan kimsesiz değildir. Bu aziz millet çaresiz değildir. Ayrışma, çatışma ve bölünme ise Türkiye için kader değildir." dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından ismini taşıyan 2 bin 456 metre uzunluğunda, 40 metre genişliğindeki köprünün temel atma töreninde konuşan Bahçeli, "İçinde bulunduğumuz hassasiyet, tarihin Milliyetçi Hareket'e kazandırdığı tecrübe, Türk milliyetçiliği davasının oluşturduğu ortak akıl, ecdadımızın nasihatleri ve dersleri bizlere, ihanetlere karşı dikkat; işbirlikçilere karşı uyanıklık, istismara karşı temkin, tahriklere karşı sükûnet tavsiye etmektedir. Sokaklarda arayacağımız, sokaklarda bulacağımız geleceğimiz yoktur. Hainler, sokaklarda hendek kazıyorlarmış, mezarlarını kazdıklarını öğrenecekler. Barikat kuruyor, çukur açıyorlarmış; sonlarını hazırladıklarını da anlayacaklar. Kahraman şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, bu milletin kahır ve azameti Türk ve Türkiye düşmanlarının kökünü kurutacaktır. Türk milleti terör illetini aşacak, birlik ve kardeşlik şafağında yeniden doğacaktır. Hedefimiz Türkiye'nin her değer ve mirasını müdafaa etmektir." şeklinde konuştu.

"BOZGUNCULARA, YIKICILARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

Hedeflerinin Türk milletinin tarihi haklarını korumak, Adana'nın yüzünü güldürmek olduğunun altını çizen Bahçeli, "Bizi bu hedeften uzaklaştıracak bozgunculara, yıkıcılara fırsat vermeyeceğiz. İstismarcılara itibar etmeyeceğiz. Tahrik ve tertiplere hazırlıklı olacağız. Milliyetçi Hareket Türkiye için vardır. Türk milletinin birliği, kardeşliği ve mutluluğu için yapacakları, kazandıracağı daha nice eserleri devreye girmek için hazır beklemektedir." diye konuştu.

"TÜRKİYE İMRALI'YA, KANDİL'E, BARZANİ'YE, WASHINGTON'A, MOSKOVA'YA, BRÜKSEL'E BOYUN EĞMEYECEKTİR"

Adana halkının, yoksulluğu, yolsuzluğu bir kader olarak kabul etmeyeceğinin altını çizen Bahçeli, şöyle devam etti: "Bölücülüğü meşru ve normal görmeyecektir. İstismara izin vermeyecektir. Yolsuzluğu kabullenip sineye çekmeyecektir. Çatışma ve kavganın vebaline ortak olmayacaktır. Milli değerler etrafında kenetlenecektir. Bölünmeyeceğimizi dosta ve düşmana gösterecektir. Bunlara var mıyız Adana? Bu hedefleri gerçekleştirmeye kararlıyı mıyız Adana? Türkiye İmralı'ya, Kandil'e, Barzani'ye, Washington'a, Moskova'ya, Brüksel'e boyun eğmeyecektir. Türk milleti; yıkım taşeronlarına, çözülme lobilerine, ihanet odaklarına, işbirlikçi elitlere, satılık kalem ve sözde aydınlara; husumet cephesine inat ayrışmayacağını, çatışmayacağını, bölünmeyeceğini gösterecektir. Biliniz ki susmuşsanız, Türkiye yok olmuş demektir. İnadına ve ısrarla konuşacaksınız, haykıracaksınız. Milletimizin kurtuluş ve yükseliş ruhunun dün olduğu gibi bugün de sembolü olacaksınız."

"SAYIN SÖZLÜ, HİÇBİR SÖZE ALDIRIŞ ETME, FİTNE VE FESADI YIK"

İsmimin bu köprüye verilmesinin de çok anlamlı ve şahsı için ayrı bir gurur vesilesi olduğunu dile getiren Devlet Bahçeli, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye de sahip çıktı. "Sayın Sözlü, hiçbir söze aldırış etme, fitne ve fesadı yık. Gönüllerde köprü kur, yalnız değilsin, Adana seninledir." sözleriyle Hüseyin Sözlü'nün yanında olduğunu ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bilinmesini isterim ki millet için kim tek bir çivi dahi çaktıysa, kim bir eser bıraktıysa, ülkenin gelişmesi ve kalkınması için kim uğraş verdiyse, kim eser kazandırdıysa hiçbir ayrım gözetmeksizin hepsine şükranlarımızı sunarız. Bu konuda siyasi bir ayrım yapmayız. Bizim dışımızda, ne köprü yapılmasına karşı oluruz, ne yol yapılmasına engel çıkarırız. Ama bu hizmetlerin istismar edilmemesi gerektiğini söylemekten de çekinmeyiz. Milliyetçi Hareket çalışırken, üretirken, vatandaşlarımıza verdiği sözleri birer birer yerine getirirken, bunun karşısında boş durmayanların olduğunun da farkındayız. Kıskananlar var biliyoruz, çekemeyenler var görüyoruz, taş koymak isteyenler var hepsini tanıyoruz. Ancak unutulmamalıdır ki bunların hiçbiri Milliyetçi Hareket'in hedeflerine ulaşmasına, projelerini hayata geçirmesine, vatandaşlarımıza hizmet götürmesine asla engel olamayacaktır. Milliyetçi Hareket'in başarısını hazmedemeyen fitne yuvaları ve karanlık mahfiller, aziz milletimizin MHP'ye yönelik teveccühünün altında ezilmeye mahkûm olacaklardır. Biz çalışacağız onlar arkamızdan gelecekler. Biz yapacağız, onlar zorluk çıkarmak için ellerinden geleni ardına koymayacaklar. Biz kıt imkânlarla da olsa devasa eserleri ülkemize kazandıracağız, onlar bu başarıların üzerini gölgelemek için uğraş verecekler. Peşinen söylüyorum; aldırmıyoruz, biz yolumuza devam ediyoruz."

Bahçeli, konuştuktan sonra, diğer katılımcılarla birlikte, adını taşıyan köprünün temelini attı. Daha sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Bahçeli'ye kentin sembolük anahtarını takdim etti.

Cihan

"Sokaklarda arayacağımız, sokaklarda bulacağımız geleceğimiz yoktur"

"Sokaklarda arayacağımız, sokaklarda bulacağımız geleceğimiz yoktur"

"Sokaklarda arayacağımız, sokaklarda bulacağımız geleceğimiz yoktur"

"Sokaklarda arayacağımız, sokaklarda bulacağımız geleceğimiz yoktur"

"Sokaklarda arayacağımız, sokaklarda bulacağımız geleceğimiz yoktur"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim