• BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

SOHBET.NET İLE İLETİŞİMSİZLİĞE ÇÖZÜM OLAN SOHBET ODALARI

SOHBET.NET İLE İLETİŞİMSİZLİĞE ÇÖZÜM OLAN SOHBET ODALARI
Yaşadığımız zaman ve yaşadığımız sınırlı dünya; tüm iletişim olanaklarına rağmen bir yandan da iletişimsizliğe neden oluyor. İnsanlar yüz yüze iletişim kuramamanın sıkıntısıyla, iletişim yönünden beceriksizlikleri ile kendi dünyalarına kapanıyor.

Bir nevi ev hapsi yaşıyorlar. Bu ev hapsi sürecinde de konuşacak, iletişim kuracak, kendi duygu ve düşünce dünyalarına uygun insanlarla paylaşım da bulunmak istiyorlar. Bunun gibi kaçınılmaz modern çağ ihtiyaçları internet üzerinden iletişim kurabilme ihtiyacı olarak tanımlanabilir. Bu modern çağ ihtiyacını gideren çok fazla sayıda sohbet siteleri var. Bu sitelerin en önemli özelliklerinden birisi de, ilgi alanları doğrultusunda üst bir oda açıp, daha sonra insanların oda içinde oda yöntemi ile bireysel duygu ve düşünce alışverişi yapabilmelerini sağlamaları.

GÜVENLİKLİ KULLANIM

Artık siber suçlar olarak tanımlanabilen suçlar var. Bu suçlar internet teknolojisinin bilgisayarlar ile etkileşimi doğrultusunda gerçekleşiyor. Bu suçlardan dolayı ciddi bir güvenlik ağı mecburiyeti oluyor yoğun olarak kullanılan sohbet sitelerinde. Chat sitelerinde kişisel bilgilerinizi gizleyebileceğiniz nickname ile karşınızdaki kişi iletişim kurabileceğiniz hizmetler bulunmaktadır. Karşınızdaki kişiye yeterince güvenmeden, onunla olan tanışıklığınızı başkasına anlatmadan onun ile kimlik bilgilerinizi paylaşıp yüz yüze görüşmeniz tehlikeli olabilir. Ayrıca sohbet sitelerinde kullanıcı adı ve şifre gibi girişi için gerekli olan bilgiler doğrultusunda hesabınıza yalnızca siz ulaşacaksınız.

İLGİ ALANLARINIZ İLE İLGİLİ İNSANLARLA TANIŞARAK KENDİNİZE YAKIN OLABİLECEK İNSANLARI TANIYIN

Sohbet sitelerinin kullanıcılara sunduğu en önemli avantajların başında kendi ilgi alanlarınız ve kendinizi tanımladığınız değerler doğrultusunda insanlar ile iletişim kurmanızı sağlamalarıdır. Örneğin satranç oynamayı çok fazla seviyorsunuz. İnternet üzerinden satranç oynayacak yeni rakipler arıyorsunuz, sohbet siteleri aracılığı ile kendinize uygun rakipler bulabilir. Onlar ile satranç oynayıp kendinize yakın gördükleriniz ile arkadaşlık seviyenizi ilerletebilirsiniz. Belki ileriki zamanlarda yüz yüze satranç oynayabileceğiniz birileri ile tanışabilirsiniz. İnsanlar ile internet üzerinden tanışıp daha sonra yüz yüze görüşmeye dair bir isteğiniz mi var? chat siteleri bu istekleriniz doğrultusunda da uygulamalar sunuyor. Bu uygulamaların en önemlisi yaşadığınız bölgenin sohbet odalarına girerek aynı şehirde yaşadığınız insanlar ile tanışabilme imkanınız. Birbirinizi daha iyi tanıdığınıza ikna olduğunuz zaman, yaşadığınız yer İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa olabilir, yüz yüze görüşebilirsiniz. Dostluğunuzu ebedi kılabilirsiniz.

Artık sohbet sitelerine erişim için bilgisayarlara da bağımlı değilsiniz. Akıllı telefonunuza sohbet için gerekli olan sohbet.net chat odaları uygulamalarını indirip, daha sonra telefonunuza indirdiğiniz bu uygulamaları kurarak siz de telefon üzerinden sohbet etmeye başlayabilirsiniz. Böylece yer ve zaman koşulları ile kısıtlanmazsınız. İstek ve beklentileriniz doğrultusunda istediğiniz zaman ve istediğiniz yerde sohbet etmeye başlayabilirsiniz. Hatta sohbetinizi bilgisayar üzerinden başlatıp daha sonra akıllı telefonunuzla devam edebilirsiniz ya da akıllı telefonunuz ile başlattığınız bir sohbeti, bilgisayarınız ile sürdürebilirsiniz. Sohbet sitelerine dair hala yüklü bir talebin olmasın da, yaşadığımız ülke sınırları içerisinde ciddi anlamda bekar ve genç nüfusun olması yatıyor. Ancak evlenmeyi ihtiyaç olarak gören genç olmayan insanlarda evlenmek için sohbet sitelerindeki sohbet odalarını kullanabiliyorlar. Böylece yasal kullanım yaşları doğrultusunda farklı yaş gruplarındaki insanlar ortak beğenileri doğrultusunda birbirleri ile etkileşime geçip birbirlerini tanıyabiliyorlar.

Eğer birbirlerine dair beğenileri karşılıklı ise evlenme gibi durumlar da söz konusu olabiliyor. Ancak bu tür durumlardan önce kesinlikli aceleci davranılmamalıdır. Muhakkak internet üzerinde tanıştığınız kişiye dair sicil kaydı gibi incelemeler yaptırmalısınız. Bu güvenlik önlemi sayesinde kurduğunuz yuva daha güvenlikle ve samimi bir yapıya dönüşecektir. Sohbet sitelerinin avantajları bu kadar ile sınırlı değil.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim