• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Soğuklara Karşı Haftada 2 Kez Kuru Fasulye

Soğuklara Karşı Haftada 2 Kez Kuru Fasulye
Kış aylarında daha sık karşılaşılan grip nezle ve bronşit gibi hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemi güçlendirilmesi gerektiğini belirten...

Kış aylarında daha sık karşılaşılan grip nezle ve bronşit gibi hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemi güçlendirilmesi gerektiğini belirten Amasya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Öner Nergiz, haftada 2 kez kuru fasulye, nohut, mercimek gibi kuru baklagillerin tüketilmesini önerdi.

İnfluenza virüsünün neden olduğu gribin çok kolay ve hızlı bulaştığını belirten Nergiz, "Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan yaşlılar, çocuklar, kronik hastalığı olanları daha çok etkilemektedir. Yeterli ve dengeli beslenme bağışıklık sisteminin güçlenmesinde en önemli etkendir. Mutlaka sabah kahvaltısı yapılmalıdır. Özellikle içerisinde C vitamini bulunan maydanoz, tere, roka, ıspanak, karnı bahar, portakal, mandalina, limon, ayva, kuşburnu tüketmek, yumurta, süt, balık, yoğurt tüketmek, haftada 2 kez kuru fasulye, nohut, mercimek gibi kuru baklagillerden soframızda bulundurmak ve bol su tüketmek vücut direncimizi artırmamıza yardımcı olacaktır" diye konuştu.

Eksi derecelerde seyreden aşırı soğukların insan sağlığını tehdit etmekte olduğunu anlatan Nergiz, "Aynı evde yaşayan ve aynı işyerinde çalışan insanlardan birisi hasta olduğunda diğerlerine bulaşma riski arttığından bu konuda daha dikkatli olunmalı, sık sık eller yıkanmalı, hasta kişi hapşırırken ve öksürürken kağıt mendil kullanmalıdır. En önemlisi de hasta kişi diğerlerine bulaştırmaması için virüs yaydığı ilk birkaç gün diğerlerinden uzak ve istirahat ederek geçirmelidir. Bunun yanında özellikle sağlık personeli, çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar başta olmak üzere vatandaşlarımız grip aşısı yaptırarak hastalığa yakalanma riskini azaltabilirler. Soğuk kış şartlarının sağlığımıza olabilecek olumsuz etkilerinden korunmak için mümkünse özellikle yaşlılar, kronik hastalığı olanlar, gebeler, engelliler ve çocukların gerekli olmadıkça evden çıkmamasına özen gösterilmelidir" şeklinde konuştu.

Soğuk algınlığı şikayetlerinin artması sebebiyle ilde bulunan hastanenin acil servislerinde aşırı derecede yoğunluk yaşandığına değinen Halk Sağlığı Müdürü Nergiz, "Vatandaşlarımızın bu durumda acil servis yerine aile hekimliklerine başvurmaları daha yararlı olacaktır. Soba ve karbonmonoksit zehirlenmelerine dikkat edilmeli, özellikle rüzgarlı havalarda gece soba söndürülerek yatılmalı, odaya mangal alınmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim