• BIST 9822.92
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

SODEM’den Efeler Belediyesi’ne Ödül

SODEM’den Efeler Belediyesi’ne Ödül
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Belediyeler Buluşması ve Yerel Yönetim Ödül Töreni'nde,...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Belediyeler Buluşması ve Yerel Yönetim Ödül Töreni'nde, Efeler Belediyesi Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi ile ödül aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Seferihisar'da gerçekleşen SODEM zirvesinin ikinci gününde yerel yönetim projelerinde başarılı olan belediyelere ödüller verildi. 16 dalda 77 belediye ödüle layık görülürken, belediye başkanları ödüllerini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan aldı. İyi proje ve uygulamaların duyurulması, paylaşılması, başkanlar arasındaki ilişki ve iletişimin güçlendirilmesi, proje ve bilgi alışverişi gerçekleştirilmesi amacıyla düzenlenen belediyeler buluşma toplantısı İzmir Seferhisar'da yapıldı. Düzenlenen törene Aydın, Muğla, Eskişehir, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanları ile Türkiye'nin değişik bölgelerinden 122 belediye başkanı katıldı. Sosyal projeler, çevre, kentsel gelişim, tarım, sağlık, çocuk, sanat, kültür, turizm, eğitim, bilgi işlem olmak üzere 14 ayrı temada belde, ilçe ve büyükşehir belediyelerine ödüller verildi. Verilen ödüller kapsamında Efeler Belediyesi, çevre proje dalında Güneş Enerjisi Santrali Projesi ile ödül aldı.

EN ZARARSIZ ENERJİ TÜRÜ ÖDÜL GETİRDİ

Gerçekleştirilen ödül töreninde Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, ödülü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun elinden aldı. Başkan Özakcan yaptığı açıklamada, "Sosyal demokrat belediyelerin proje üretme, topluma, halka en yararlı hizmeti verme noktasında örnek çalışmaları var. Diliyorum bunlar daha artarak devam eder. Buradaki toplantının belediyeler arasında bir dayanışma, bir kaynaşma, tanışma anlamında da çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Efeler Belediyesi GES projesi ile "çevre" proje dalında ödüle layık bulundu. Bilindiği gibi GES en zararsız enerji projesidir" dedi.

PROJELER ARASINDA EN BAŞARILILARI SEÇİLDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında, iki gün süren etkinliğin çok verimli geçtiğini belirterek toplantının sonunda belediyelerin hazırladıkları projelerin "Kentsel gelişim, çevre, bilim-tarih, istihdam, sanat-kültür-turizm, spor, sosyal projeler, katılım ve yönetişim, tarım, sağlık, bilgi iletişim, gençlik, eğitim, çocuk, sokak hayvanları, büyükşehir ve SODEM imza" kategorilerinde jüri tarafından değerlendirildiğini, aralarından en başarılarının seçildiğini belirtti.

'Çevre" dalında Efeler Belediyesi dışında Çanakkale Belediyesi, Antalya Manavgat Belediyesi, İstanbul Çatalca Belediyesi, Tekirdağ Çorlu Belediyesi, Çanakkale Bozcaada Belediyesi'ne de ödül verildi.

SODEM’den Efeler Belediyesi’ne Ödül

SODEM’den Efeler Belediyesi’ne Ödül

SODEM’den Efeler Belediyesi’ne Ödül

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim