• BIST 8718.11
  • Altın 2247.662
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1788
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

SKHB Genel Sekreteri Sağlam, Sapanca’daki şiddet olayını kınadı

SKHB Genel Sekreteri Sağlam, Sapanca’daki şiddet olayını kınadı
Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği (SKHB) Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, gece saat 01.35'te Sapanca Devlet Hastanesi'nde acil serviste görevli hekime...

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği (SKHB) Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, gece saat 01.35'te Sapanca Devlet Hastanesi'nde acil serviste görevli hekime yönelik gerçekleştirilen çirkin saldırıyı kınadı.

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, Sapanca Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli Dr. Fatma Banu Turhan'a yönelik hasta yakınları tarafından yapılan çirkin saldırıyı yazılı bir açıklamayla kınayarak, "Şifa dağıtan ellere vefa gösterilmesini bekliyoruz" dedi.

Genel Sekreter Sağlam, olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Doktor arkadaşımız gece yarısı görevi başında üç yaşındaki bir hastayı muayene ederken boğazına bakmak için kullandığı abeslangın (tahta çubuk) çocuğu öğürttüğü gerekçesiyle hasta yakını tarafından sözlü saldırı ve ardından fiziki şiddet ile karşı karşıya kalmıştır. Saçından sürüklenerek darp edilen doktorumuza bunu yapan vatandaşımızın yurt dışında yaşayan bir gurbetçi olması bizleri daha da şaşırtmıştır. Çünkü yurt dışında gece çocuğunuzda hastalansa hekime gidip çocuğunuzu muayene ettiremezsiniz. Telefonla ulaşarak ilgili hekimin talimatları doğrultusunda hareket eder hastaneye gidemezsiniz. Ülkemizde günün her saati aktif bir sağlık hizmeti verilirken, gecenin yarısında bile rahatlıkla hekim bulup dertlere derman bulma imkanı ortadayken, öz vatanına gelen bir gurbetçi vatandaşın bunu bilmesine rağmen böyle hareket etmesi asla kabul edilemez" diye konuştu.

Sağlam, "Bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Doktorumuzun genel durumunun iyi olması teselli kaynağımız olmuştur. Ancak vatandaşlarımıza fedakarca hizmet sunma gayretiyle çalışan sağlık personelimizin bu gibi olaylara maruz kalması asla kabul edilemez. Şifa dağıtan ellere vefa gösterilmesini bekliyoruz. Konuyla ilgili adli süreç başlatıldı ve sürecin takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim