• BIST 10238.52
  • Altın 2402.551
  • Dolar 32.2602
  • Euro 34.7247
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 28 °C

Siverek Eğitim Sen: MEB açıkça suç işliyor

Siverek Eğitim Sen: MEB açıkça suç işliyor
Siverek Eğitim Sen İlçe Başkanlığı, 29 Aralık'ta iştirak ettikleri iş bırakma eylemi kararı ardından, 115 öğretmenin 1 gün işe gitmediği iddiasıyla...

Siverek Eğitim Sen İlçe Başkanlığı, 29 Aralık'ta iştirak ettikleri iş bırakma eylemi kararı ardından, 115 öğretmenin 1 gün işe gitmediği iddiasıyla Kaymakamlık tarafından soruşturma başlatıldığını bildirdi. Siverek Eğim Sen İlçe Başkanı Bülent Kayadağ, "Milli Eğitim Bakanlığı açıkça suç işliyor, sendikal hakların kullanımı engellenemez." dedi.

Siverek Eğitim Sen İlçe Başkanlığı konuyla ilgili Güney Mahallesi'nde bulunan sendika binasında açıklama yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkça suç işlediğini savunan, sendikal hakların kullanımı engellenemeyeceğini belirten Siverek Eğim Sen İlçe Başkanı Bülent Kayadağ, şunları ifade etti:

"Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı, KESK, DİSK, TMMOB tarafından 29 Aralık tarihinde alınan iş bırakma eylemi ile ilgili olarak, valiliklere "Eğitim Hakkını Engelleyici Eylemler" konulu skandal bir talimat göndermiştir. Söz konusu talimatta, zorlama bir yorumla, yapılan eyleminin yasa dışı, siyasi ve ideolojik amaçlı olduğu, sendikal hakların kullanımı sınırlarını aştığı, eğitim hakkını engellediği iddia edilmiştir. 29 Aralık iş bırakma eylemi kararına binlerce kamu emekçisi bağlı bulundukları sendikalarının aldığı karara iştirak ederek emekten gelen güçlerini hep birlikte ortaya koymuşlardır. Talimat kapsamında, ülkemizdeki tüm okul müdürlüklerinden greve katılan kamu emekçilerinin isimleri istenmiş olup, emekçilerin hukuka uygun bu tavrı, birileri tarafından hukuk zemininin dışına çıkarılmak istenmektedir.

İlçemizde ise yaratılmak istenen algı sanki Siverek ilçesine özgü bir eylemsellik kararı alındığı ve kamu emekçilerinin suçüstü yakalandığı ve haklarında idari soruşturmanın açıldığı basınla paylaşılmıştır. Hukuksal zeminin dışına çıkmayan biz emekçilerin üzerinden yaratılmak istenen yanlış algının, ne ilçemize ne de ülkemize bir faydasının olmayacağı tartışmasızdır. Hukuk, hiçbir zaman kesintiye uğramaması gereken, zamanın ve kişilerin üstünde olduğuna inandığımız bir değerdir. Kimden gelirse gelsin, her ölümün gidip bir annenin yüreğine ateş düşüreceğinden hareketle, yüzyıllık geleneğimizden bugüne kadar, çatışmalara ve insan ölümlerine karşı koyuşumuzdan ve barış istememizden kaynaklı, yargılanacaksa birilerimiz, bu onuru layıkıyla yerine getireceğimize hiç kimsenin de kuşkusu olmasın. Anayasa ve insan hakları sözleşmeleri ile güvence altına alınan sendikal faaliyet hakkı Türk Ceza Kanunu ile de korumaya alınmış, TCK 118. maddesinde sendikal faaliyetin engellenmesi yasaklanmıştır."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim