• BIST 8718.11
  • Altın 2244.727
  • Dolar 32.3302
  • Euro 35.1556
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Şırnak’ta “Uluslararası Şırnak Enerji ve Maden Çalıştayı” düzenlenecek

Şırnak’ta “Uluslararası Şırnak Enerji ve Maden Çalıştayı” düzenlenecek
Şırnak Üniversitesi tarafından "Uluslararası Şırnak Enerji ve Maden Çalıştayı" düzenlenecek.

Şırnak Üniversitesi tarafından "Uluslararası Şırnak Enerji ve Maden Çalıştayı" düzenlenecek.

Şırnak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 22-24 Mart 2018 tarihlerinde Mehmet Emin Acar Kampüsü 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde "Uluslararası Şırnak Enerji ve Maden Çalıştayı" düzenleneceğini belirtti. Şırnak'ı geleceğe hazırladıklarını belirten Erkan, "Biz ilk gün çalıştaylar devam edecek demiştik. Şırnak'ın güçlü yünlerini ortaya çıkaracağız. Şırnak tarih ve coğrafyası ile stratejik bir noktada bulunmaktadır. 3 devlete sınırlarımız var. Sürekli bir ticaret merkezi, Hz. Nuh'un gemisinin bereketli bir yere ineceğine dair ayet var. Hem bu bölgenin altı bereket, hem de üstü berekettir" dedi.

Şırnak'ın maddi ve manevi zengin kaynaklara sahip olduğunu belirten Erkan, "Şırnak Üniversitesi olarak bu birikim ve değerlerin farkındayız. Bu çerçevede şehrimize, bölgemize ve bu minvalde ülkemize yapacağımız katkılar için kısa ve uzun vadeli projeler üretiyor ve gerçekleştiriyoruz. Şırnak Üniversitesi olarak 22-24 Mart 2018 tarihlerinde "Uluslararası Şırnak Enerji ve Maden Çalıştayı'nı gerçekleştireceğiz. Şırnak'ın enerji ve maden potansiyelinin tespiti, bu konudaki avantaj ve risklerin tartışılacağı çalıştay Şırnak'ın gelecek planında önemli bir adım olacaktır. Çalıştay, Şırnak çalışmalarında yol gösterici bir rehber olacaktır. Gerek Şırnak içinden gerekse Şırnak dışından hem bilim dünyasından hem de enerji ve maden bürokrasisinden alanında yetkin uzmanların katılacağı çalıştay iki gün sürecektir. Bu süreç içerisinde bir program çerçevesinde enerji ve maden temalı iki panel gerçekleştirilecektir. Ayrıca bir gün sürecek çalıştay masalarında yenilenebilir enerji, maden kaynakları, güneş ve rüzgar enerjisi, bio-enerji, hidrolik enerji, enerji ve maden güvenliği gibi konular derinlemesine tartışılacaktır" diye konuştu.

22-24 Mart 2018 tarihlerinde Mehmet Emin Acar Kampüsü 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenecek olan çalıştaya tüm Şırnak halkını davet eden Erkan, çalıştayda Şırnak'ın sorunları ve çözüm önerilerinin konuşulacağını aktardı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim