• BIST 10218.58
  • Altın 2445.837
  • Dolar 32.2104
  • Euro 34.6879
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C

Sıra Dışı Çalışmalar Gerçekleştiriyorlar

Sıra Dışı Çalışmalar Gerçekleştiriyorlar
Görme engellilere yönelik düzenlediği sinema gösterimiyle adından söz ettiren Düzce Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliği öğrencisi ve Radyo Sinema...

Görme engellilere yönelik düzenlediği sinema gösterimiyle adından söz ettiren Düzce Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliği öğrencisi ve Radyo Sinema ve Televizyon Topluluğu Başkanı Erdinç Cihat Alemdar, Topluluğun amaçları, yaptıkları çalışmalar ve gelecek planları hakkında açıklamalarda bulundu.

Radyo Sinema ve Televizyon Topluluğu'nun Kurucu Başkanı olan ve halen bu görevi yürüten Erdinç Cihat Alemdar, iki yıl önce kurulan Topluluğun amaçlarından bahsederek, "Temel amacımız; radyo ve sinema sayesinde yerel halk ile öğrenciler arasındaki etkileşimi sağlamaktır. Topluluğumuz kurulmadan önce Üniversitemizde bu tarz bir oluşum yoktu. Bizler üniversite öğrencileri olarak, sanatın bu dalının eksikliğini tamamlamaya ve kültürel farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Topluluk olarak yaptıkları çalışmalardan söz eden Alemdar, geçen yıl "The Kadın" ve "Paranomanyak" isimli kısa film çektiklerini, "The Kadın" ın Üniversitelerarası Kısa Film Festivallerinde yer aldığını söyledi.

Geçen yıldan beri devam eden film gösterimlerini gelenekselleştirdiklerini belirten Erdinç Cihat Alemdar, her hafta salı günü ayın temasına uygun olarak sinema sektöründe belli bir yere sahip çeşitli filmleri ücretsiz olarak Üniversitemiz öğrencileri ve yerel halkla buluşturduklarını sözlerine ekledi.

Görme engellilere yönelik düzenledikleri sinema gösterimi ile yerel ve ulusal basında yer alarak büyük yankı uyandıran Radyo Sinema ve Televizyon Topluluğu Başkanı Alemdar, etkinlikle büyük beklenti içine girmediklerini ifade ederek, belli bir duyarlılık oluşturdukları için mutlu olduklarını söyledi.

Toplum Gönüllüleri Topluluğu ile birlikte yürüttükleri bu etkinlikle vermek istedikleri asıl mesajı "birbirimizi anlamak" şeklinde açıklayan Erdinç Cihat Alemdar, "İnsanlık bir bütün halinde çok fazla çeşitlilik barındırıyor. Bizler ise yalnız kendimiz varmış gibi yaşıyoruz. Bedensel engelli birçok insan, günlük yaşamlarını sürdürürken sağlıklı zaman geçirmelerini engelleyici çeşitli sorunlarla karşılaşıyor. Bu etkinliğimizle görme engelli arkadaşlarımızı anlamaya çalıştık. Birbirimizi anlamak için yapabileceğimiz ilk şey empati duygusuydu. Bu sebeple filmi izlemeye gelen herkesin gözlerini bağlayıp, empati duygularını öne çıkarmalarına yardımcı olduk" ifadelerini kullandı.

Son olarak gerçekleştirmek istedikleri projeler hakkında bilgiler veren Erdinç Cihat Alemdar, "Yeni kısa film çekimlerimiz ve film gösterimlerimiz devam edecek. Etkinlik bazında; bahar aylarında Üniversitelerarası Kısa Film Festivali düzenlemeyi düşünüyoruz. Festivalimiz, yarışma olgusu gütmeden yalnız sanat amaçlı yapılacaktır. Bunun dışında eğitim amaçlı set gezilerinin yanı sıra Düzce Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile yükümlüleri anlamak adına yapacağımız film gösterimlerimiz de gelecek planlarımız arasında yer alıyor" diyerek sözlerine son verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim