• BIST 9887.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Sinop’ta 23 Nisan Coşkulu Geçti

Sinop’ta 23 Nisan Coşkulu Geçti
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Sinop'ta coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Sinop'ta coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sebebiyle Sinop Valiliği önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı'na Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi bırakıldı. Ardından saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı okundu.

Kutlamalar Atatürk İlkokulu'nda düzenlenen etkinliklerle devam etti. Atatürk İlkokulu'nda düzenlenen kutlamalara protokol ilgisi dikkat çekti. Kutlamalara Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, İl Emniyet Müdür Yusuf Biner, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Nevzat Türkkan, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Sinop Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, "Bugün, ulusal egemenliğimizin sembolü olan TBMM'nin kuruluşunun 96. yıl dönümüdür. Bugün, toprakları yağmalanan yüce bir ulusun, düşmanlarını yurttan atmak için ant içtiği bir gündür. Bugün, yok edilmeye çalışılan bir milletin tek bilek, tek yürek haline geldiği Büyük Türk milletinin, kendini beğenmiş düşmanlara karşı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çevresinde çelik bir halka, tunç bir kale olduğu gündür.

Bugün, harcı atalarımızın asil kanları ile yoğrulan milli egemenliğimizin Türk çocuklarına bayram olarak armağan edildiği Ve bugün, dünya çocuklarının her yıl kutladığı ilk ve tek bayram günüdür.

Bu bayramın anlamına anlayabilmek, bu bayramı damarlarımızda hissedebilmek için 96 yıl öncesine; 23 Nisan 1920 yıllarına gidelim; vatanı düşmanlar her yandan işgal ediyor, Türk milletinin bağımsızlığı göz göre göre elden gidiyor, tehlike gittikçe büyüyor ve yakınlaşıyordu. Masa başında oturup düşmandan merhamet dilenmekle bu büyük millet ve bu kutsal vatan kurtarılamazdı. Bu durum karşısında; Türk milleti ve onun gerçek yöneticileri büyük bir iman ve inançla var olma, yok olma mücadelesine atılmışlardır. Bu mücadelede bir meclis kurarak ne yapılacağını konuşmak, yeni bir hükümet kurmak, dağınık halde bulunan milli kuvvetleri toplayıp, bir yandan ayaklanmaları önlemek, diğer yandan da vatanı yer yer işgal etmiş olan düşmanı yurttan atmak gerekiyordu. İşte bu düşüncelerle 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkan Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920de TBMM'yi açtı. Görüldüğü gibi 23Nisan 1920 tarihi, milli iradenin en açık bir şekilde belirdiği, Türk milletin kendini yönetme yetkisini eline aldığı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı bir gündür.

Mimarı olan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, TBMM'nin açıldığı bu günü Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak sizlere armağan etmiştir" dedi.

Etkinliğin günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Şehit Halil Özdoğru Ortaokulu öğrencisi Meriç Çay yaptı. Ardından, halk oyunları ekibi, jimnastik gösterisi, günün anlam ve önemini belirten şiirler ve müzikli gösteriler gerçekleştirildi.

Sinop’ta 23 Nisan Coşkulu Geçti

Sinop’ta 23 Nisan Coşkulu Geçti

Sinop’ta 23 Nisan Coşkulu Geçti

Sinop’ta 23 Nisan Coşkulu Geçti

Sinop’ta 23 Nisan Coşkulu Geçti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim