• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Sınırötesine fotoğraf yolculuğu

Sınırötesine fotoğraf yolculuğu
İzmir'in Karşıyaka Belediyesi, Bremen Sanat Kurulu ve Goethe Enstitüsü İzmir işbirliğiyle, "İzmir-Bremen Fotoğrafçı Değişim" projesini başlattı.

İzmir'in Karşıyaka Belediyesi, Bremen Sanat Kurulu ve Goethe Enstitüsü İzmir işbirliğiyle, "İzmir-Bremen Fotoğrafçı Değişim" projesini başlattı. Bi kapsamda üç Türk fotoğrafçı Bremen'i, üç Alman fotoğrafçı da İzmir'i çekecek. Projeye katılmak için 15 Şubat 2016'ya kadar müracaat edilebilecek.

Fotoğraf sanatının gelişimine ve Karşıyaka'nın uluslararası arenada tanıtımına katkı sağlamak için yola çıkan belediyenin projesinde üç Alman fotoğrafçı dört ile altı haftalığına İzmir'e, üç Türk fotoğrafçı da Bremen'e davet edilecek. Projeye katılmak isteyen fotoğraf sanatçıları, Belediye Strateji Geliştirme Müdürlüğü'ne başvurabilecek. Fotoğrafçılar, İzmir ve Bremen'de oluşturulan komisyonlar tarafından seçilecek. Katılımcılar, seyahatlerini bu yıl istedikleri bir vakitte yapabilecek. Yol ve konaklama giderleriyle harcırahları da projeden karşılanacak.

İZMİR VE BREMEN'DE SERGİ

Fotoğrafçılar, ziyaretleri süresince misafir oldukları şehre dair gözlemlerini, kendi sanat anlayışlarıyla karelerine yansıtacak. Ortaya çıkacak eserler, kataloglar halinde basılacak. Ayrıca 2017 yılında, İzmir ve Bremen'de sergiler açılacak.

Fotoğrafçılığa büyük önem verdiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Bir kültür ve sanat kenti olarak fotoğraf sanatını destekliyor, yaygınlaştırmak ve teşvik etmek için çalışıyoruz. İzmir-Bremen Fotoğrafçı Değişim projesiyle de bu değerli sanat dalının gelişimine katkı sağlamayı ve özendirmeyi, diğer taraftan da Karşıyakamız'ın güzelliklerini uluslararası arenaya taşımayı hedefliyoruz. Projemizin hem İzmir hem de Bremen ayağının yoğun ilgi göreceğine, çok başarılı eserlerin ortaya çıkacağına inanıyoruz." dedi.

Sınırötesine fotoğraf yolculuğu

Sınırötesine fotoğraf yolculuğu

Sınırötesine fotoğraf yolculuğu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim