• BIST 9783.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

'Sinerjimizi gereksiz yerlere harcadık'

'Sinerjimizi gereksiz yerlere harcadık'
Aktif Eğitim Sen Erzurum Şube Başkanı Kenan İrdemez, ülkede yaşanan gerilimin bütün kesimleri olduğu kadar sivil toplum örgütlerini de olumsuz etkilediğini...

Aktif Eğitim Sen Erzurum Şube Başkanı Kenan İrdemez, ülkede yaşanan gerilimin bütün kesimleri olduğu kadar sivil toplum örgütlerini de olumsuz etkilediğini belirterek, "Eğitimin çözüm bekleyen yaralarına merhem olmak yerine, enerjimizi yok yere gereksiz alanlarda heba ettik. Sinerjimizi gereksiz yere harcadık." dedi.

Aktif Eğitim Sen Erzurum merkez ilçe okul temsilcileri toplantısı sendika binasında gerçekleştirildi. Şube Başkanı Kenan İrdemez toplumsal kalkınma, demokratik ilerlemede sivil toplum örgütlerine önemli rollerin düştüğünü ifade etti. Sendika olarak milli birlik ve beraberliğin tesisi, koruması ve yaşatılmasında önemli görev üstlendiklerine dile getiren İrdemez, ülkede yaşanan gerilimin son bulmasını istediklerine işaret etti. İrdemez, şunları kaydetti: "Eğitimin çözüm bekleyen yaralarına merhem olmak yerine, enerjimizi yok yere gereksiz alanlarda heba ettik. Maalesef birilerinin ihya edilmesi adına birileri imha edilmeye çalışılmakta. Sivil toplum kuruluşu olarak ülkemizin, milletimizin ve devletimizin bekası elimizi taşın altına soktuk. Millet olarak sinerjimizi gereksiz yere harcamayalım. Eğitim başta olmak üzere sosyoekonomik problemlerimizin çözümüne odaklanıp gayret göstermeliyiz."

İrdemez, Aktif Eğitim Sen'in kısa zaman içerisinde üye katılımları ile adından söz ettirmeye başladığına da değinerek, şu ifadeleri kullandı: "Siz üyelerimizin varlığı ve desteği bizi çok mutlu ediyor, güç veriyor. Büyük hedeflere küçük ama samimi adımlarla gidileceğine inanan bizler, sizlerin destek ve gayretlerinizle yolumuzda emin adımlarla ilerliyoruz. Sendikacılık hak ve haksızlığın mücadelesidir. Aktif Eğitim Sen hak ve hakikatin yanında dik durabilen civanmertlerle yoluna devam etmektedir. Bir sendika, işyeri temsilcisi kadar vardır. İşyeri temsilcisi ne kadar etkiliyse, sendika o kadar etkilidir."

Şube Başkanı İrdemez, okul temsilcilerine yönelik gerçekleştirdikleri eğitimlerin de olumlu sonuç verdiğine değinerek, "Merkez ilçedeki okul temsilcilerimiz belirlendikten sonra bu hafta 5 gün boyunca 10 kişilik gruplar halinde toplantımızı yapmayı kararlaştırdık. Kurumlarımızda sendikamızı tanıtmak, anlatmak üzere her temsilcimizin üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğine inancım tamdır. İşyeri temsilcisi ne kadar etkiliyse, sendika o kadar etkilidir. Aktif Eğitim-Sen olarak bugün 350 üye sayısına ulaşmışsak buna sizlerin sayesinde başardık, ancak sizlerin de takdir edeceği gibi tırmanma şeridinde ciddi fedakârlıklar yapmamız gerekmektedir. Evrensel değerlere uygun bir sendikacılık yapma gayreti içerisinde olacağız." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim