• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Sındırgı’da 96 Adet Buzağı Kulübesi Dağıtıldı

Sındırgı’da 96 Adet Buzağı Kulübesi Dağıtıldı
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışma sonucunda Sındırgı'da 96 adet buzağı kulübesi dağıtıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışma sonucunda Sındırgı'da 96 adet buzağı kulübesi dağıtıldı. Dağıtılan buzağı kulübeleriyle buzağı ölümlerinin önüne geçilmesi planlandığı ifade edildi.

Sındırgı'da 96 adet buzağı kulübesinin dağıtım töreni gerçekleştirildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Metin Değirmenci, Sındırgı'da yeni doğan buzağılarda ölüm oranının normalin üzerinde olduğunu dikkat çekerek dağıtılan kulübelerle oranın azalacağını kaydetti.

Sındırgı'da kırsal mahallelerde yerel kalkınmaya destek olduklarını belirten Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, "Sındırgı merkezinde yapılan çalışmalar her ne kadar bizi ilgilendirse de kırsalı da destekleyerek büyümememiz icap ediyor. Bizim üçte iki nüfusumuz da kırsalda yaşıyor. Eskiden köy olarak tabir ettiğimiz ama bugün mahalle statüsüne gelen yerlerde insanlarımızın geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. Tarım bakanlığımız ve Balıkesir Büyükşehir belediyesi kapsamında yer aldıktan sonra bunları daha modernize etmek, verimliliği artırmak, ıslah çalışmalarıyla da cinslerinin iyileştirmesini sağlamak bu projelerin ana hedefi. Desteklenenlerde artık yol haritasını çizgisini acaba Avrupa standardında dünya standardında daha fazla süt alabilirim, et alabilirim daha verimli bir işletme kurabilirim derdine geçmesi gerekiyor. Bizler bu amaçla büyükşehir kapsamına geçtikten sonra ilçemizin bu imkanlarını nasıl artırabiliriz diye düşündük sağ olsun Edip Uğur başkanım yanımızda oldu, kırsal mahallelerin yanında yer aldı. Şimdiye kadar görmediğimiz ilginç destekler gerçekleşti. Başkan Uğur başkanımızın enerjisi hakikaten bu memlekete değer katıyor. Unutulan hiç kimse yok. Bugün tohum ekeceğim ama ya satın almam gerekiyor yada Sındırgı'da iki üç tane yere gidip tohumu ayıklatmam lazım derken bugün 3 tane tohum ayıklama selektör makinesi kırsal mahallelerimize teslim edildi. Tohum selektör makineleriyle verimliliği artırmayı hedefliyoruz. Katılımlarınızdan dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Buzağı kulübesi alanlara, selektör makinesi alanlara, arıcılıkla uğraşanlara, süt tankı alanlara bereketli işler diliyorum" dedi.

Başkan Yavaş'ın konuşmasından sonra buzağı kulübeleri vatandaşlara teslim edildi. İlk defa belediye imkanlarıyla buzağı kulübelerine kavuşan vatandaşlar ise Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'a ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur'a teşekkür ettiler.

96 adet buzağı kulübesinin üreticilere teslim törenine Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, AK Parti Sındırgı İlçe Başkanı Halil Güner, Süt Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Gökçe, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Daşkafa, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Sındırgı’da 96 Adet Buzağı Kulübesi Dağıtıldı

Sındırgı’da 96 Adet Buzağı Kulübesi Dağıtıldı

Sındırgı’da 96 Adet Buzağı Kulübesi Dağıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim