• BIST 9774.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Sincik’te Uygulamalı Arıcılık Eğitimi Veriliyor

Sincik’te Uygulamalı Arıcılık Eğitimi Veriliyor
Adıyaman'ın Sincik ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan arıcılık kursuna katılan 130 kursiyere, arıcılık hakkında teorik ve uygulamalı...

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan arıcılık kursuna katılan 130 kursiyere, arıcılık hakkında teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor.

Halk Eğitim Merkezi tarafından başlatılan arıcılık eğitiminin uygulamalı olarak yerinde gösterilmesi amacıyla toplamda 130 kursiyere uygulamalı arıcılık eğitimi veriliyor. Sincik Arıcılık Eğitim, Kültür Derneği salonunda eğitim gören 40 kursiyere eğitim veren Arıcılık Teknikeri Abdullah Yılmaz, kursiyerlere Çatbahçe köyünde arı kovanlarının bulunduğu bir alanda uygulamalı olarak bilgiler verdi.

Uygulamalı ve teorik olarak kursiyerlere bilgi veren Arıcılık Teknikeri Abdullah Yılmaz, "Sincik Arıcılık Eğitim, Kültür derneğinde 40 kursiyer ile kursa başladık ve kurslara devam ediyoruz. Kursta teorik uygulamanın yanı sıra pratik uygulamayı ara ara olmak kaydıyla devam ediyoruz. Burada teorik olarak verdiğimiz derslerin uygulamasını veriyoruz. Bütün kursiyerlerimize ve bu eğitimde emeği geçen ve burada eğitimci olarak görmek isteyen Sincik Arıcılık Eğitim, Kültür derneğine, Halk Eğitim merkezi müdürlüğüne ve kursiyerlerimize teşekkür ediyoruz" dedi. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Sulamış ise, "Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz bünyesinde şuanda 3 ayrı yerde arıcılık eğitimi kursu açmış bulunmaktayız. Bu kurslarımızı Halk Eğitim Merkezi salonu, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü eğitim salonu ve Sincik Arıcılık Eğitim Kültür Derneği salonunda açtık. Toplamda 130 kursiyerin eğitim gördüğü bu kurslarımızda İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Ziraat Mühendisleri ve Arıcılık teknikerleri tarafından kursiyerlere eğitim verilmektedir. Arıcılık kurslarına katılan kursiyerlere toplamda 80 saat arıcılık hakkında teorik ve uygulamalı eğitim verilecektir. Vatandaşların talebi doğrultusunda yeni kurslar açmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Sincik’te Uygulamalı Arıcılık Eğitimi Veriliyor

Sincik’te Uygulamalı Arıcılık Eğitimi Veriliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim