• BIST 10335.71
  • Altın 2453.016
  • Dolar 32.2206
  • Euro 34.7527
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Sincik İlçesinde İLBANK Tarafından 12 Derslik Okul Yapılacak

Sincik İlçesinde İLBANK Tarafından 12 Derslik Okul Yapılacak
Adıyaman'ın Sincik ilçe Belediye Başkanı Mehmet Korkut, İller Bankası tarafından Sincik ilçesine 12 derslik İmam Hatip Lisesinin yapılacağı müjdesini...

Adıyaman'ın Sincik ilçe Belediye Başkanı Mehmet Korkut, İller Bankası tarafından Sincik ilçesine 12 derslik İmam Hatip Lisesinin yapılacağı müjdesini vererek açıklamalarda bulundu.

Sincik ilçesine 12 derslik İmam Hatip Lisesinin yapılacağı müjdesini veren Belediye Başkanı Mehmet Korkut, "Öncelikle eğitim, bir ülkenin gelişmesinde, kalkınmasında lokomotif görevi görür. Bilinçli ve eğitimli insanla ülke kalkınır. Bu bilinçle, ilçemizin eğitim seviyesini arttırmak, ilçemizdeki eğitim yuvalarının fiziki yapısını iyileştirmek adına girişimde bulunmamız gerekiyordu. Bu da ilçedeki derslik sayısının arttırılması ile alakalı bir durumdu. Şu anda ilçemizdeki iki lisemiz bir binanın içinde sıkışık bir vaziyette, öğretmen odaları da derslik yapılarak eğitim öğretime devam etmektedir. Biz bu ihtiyaca binaen girişimlerde bulunduk. Dönemin ilçe Kaymakamı Tunahan Bey ile birlikte İller Bankası Bölge Müdürümüz Volkan Bektaş'ı ziyaret ettik, kendilerinden ilçemize 12 derslikli bir okul binası yapmaları için ricada bulunduk. Kendileri de bizi kırmayarak durumu genel müdürlüğe intikal ettiler. Daha sonra meclis başkan vekilimiz ve milletvekillerimizin destekleriyle genel müdürlük bazında girişimde bulunuldu. İller Bankası Genel Müdürü Turgut Dedeoğlu'nun ilçemizi ziyareti esnasında kendileriyle konu tekrar görüşüldü. İller Bankası Genel Müdürü Sayın Turgut Dedeoğlu buraya bir okul yapılması için genel kurula teklif verileceğini söylediler. Bugün Allah'a hamdolsun bu Karar verilmiş durumda. İller Bankası ilçemize 12 derslikli İmam Hatip Lisesi binası için ihaleye çıkıyor. İhale 9 Mayıs 2016 tarihinde İller Bankası tarafından Koordinasyon Dairesi Başkanlığında yapılacaktır. İnşallah bu okulla birlikte liselerimizde eğitimin çıtası yükselmiş, fiziki ortamları gelişmiş olacak, öğrencilerimiz, çocuklarımız daha iyi bir ortamda eğitim göreceklerdir. Eğitim süreci uzun soluklu bir süreçtir. Bu yatırımla beraber ilçemizin eğitimde fırsat eşitliğini yakalaması adına önemli bir adım atılmış olacaktır. Yıllar içinde ilçemizin gelişmesine, yetişmiş insan gücüyle katkı sunacaktır. Bu okul binasının yapımında emeği geçen başta TBMM başkan vekilimize, milletvekillerimize, sayın valimize, ilçe kaymakamımıza, İller Bankası Genel Müdürü Turgut Dedeoğluna, İller Bankası Bölge Müdürümüz Sayın Volkan Bektaş'a ve yönetim kurulu üyelerine, destek olan bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim