• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Sinan Oğan: Genel başkanın görevini devretme zamanı geldi

Sinan Oğan: Genel başkanın görevini devretme zamanı geldi
Milliyetci Hareket Partisi (MHP) genel başkan adayı Sinan Oğan, Devlet Bahçeli'nin yorulduğunu ve görevi devretmesinin zamanını geldiğini söyledi.

Milliyetci Hareket Partisi (MHP) genel başkan adayı Sinan Oğan, Devlet Bahçeli'nin yorulduğunu ve görevi devretmesinin zamanını geldiğini söyledi.

Ankara'da buluşan üç muhalif isim Koray Aydın, Sinan Ogan ve Meral Akşener biraraya geldi. Toplantının ardından İstanbul'a gelen Sinan Oğan, VIP çıkışında gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Bir gazetecinin, "Genel başkanın konuşmasında "Paralelle" ilgili bir takım suçlamalar var. "Partiyi paralele teslim etmeyeceğiz" diye bu konuda ne söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Ogan, "Biz de partiyi paralele teslim etmeyeceğiz. Dolayısıyla burada bir sorun yok." karşılığını verdi.

'PARTİYİ MAHKEME KAPILARINDA SÜRÜNDÜRMENİN GEREĞİ YOK'

Oğan, "Biz ülkücüyüz ve sayın genel başkanın yorulduğunu ve görevi devretmesinin zamanı geldiğini düşünüyoruz. İnşallah en kısa sürede de bununla ilgili kurultay delegesinin iradesi ve mahkemenin kararı söz konusudur. Daha fazla direnip partimizi mahkeme kapılarına düşürmelerinin gereği yok. Genel başkanımızın yapması gereken biran önce delegenin iradesine ve mahkemenin kararına saygı göstermesi ve kurultayı gerçekleştirmesidir." dedi.

'KURULTAY 8 MAYIST'A YAPILACAK'

Bugün Meral Akşener ve Koray Aydın'la biraraya geldiklerini ifade eden Oğan, yol haritasını belirlediklerini bir aksilik olmazsa 8 Mayıs'ta kurultayı yapacaklarını kaydetti.

"Mahkeme kararına rağmen kurultay yapılmayacak deniyor. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Oğan, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını dile getirdi. Bu ülkede hukuk ve adalet olduğunu söyleyen Oğan, "Kaldı ki gözden kaçırdıkları bir husus var. Bu bir tüzük kurultayıdır. Tüzük kurultayı hukuka uygun şekilde delegenin iradesiyle yapılması gereken ama genel merkez delege iradesine saygı göstermediği için bu tüzük kurultayımız mahkeme kararıyla yapılıyor. Bunu temyize götürseniz de bir şey değişmez. Elbette bunu söyleyerek hakimlerin işine karışmak gibi bir niyetimiz yok. Hukuka saygımız var. Ancak söz konusu olan karıştırılmasın lütfen bu önümüzdeki birinci kurultay tüzüğümüzün bir maddesinin değiştirmesi için yapılan kurultaydır. Genel başkanın bize 2018'i adres göstermesinin bir mantığı yok. Bizim birinci hedefimiz tüzüğümüzü değiştirmektir. 8 Mayıs'taki kongremiz tüzük kongresidir. Tüzük kongresini yapmak için en önemli şart delege iradesidir. Delege iradesini göstermiştir. Tüzüğümüze göre imzalar toplanmıştır. MHP genel merkezi tüzüğümüze göre delege iradesine saygı göstermediği için konu mahkemeye yansımıştır. Mahkemede "evet yeterli delege sayısı vardır." Tüzük kurultayını toplamak için çağrı heyetini görevlendirmiştir. Bu saatten sonra genel merkezimizin bu sürece hiçbir dahili kalmamıştır. Süreci tamamen her 3 genel başkan adayı adına yetkilendirilmiş çağrı heyeti götürecektir. Biz bugün bunun detaylarını konuştuk. En kısa süre içerisinde çağrı heyetimiz biraraya gelecek. Hukuku işlemlerin alt yapısını zaten hazırlamıştık. Salon tutulması vs. durumlarına bakılacak." ifadesini kullandı.

'GENEL BAŞKANIMIZ ENDİŞE ETMESİN'

Her şeyin kontrol altında olduğunu kaydeden Oğan, "Sayın genel başkanımız endişe etmesinler. Biz bu partiyi ne paralele teslim ederiz ne de başka bir güce… Parti emin ellerde olacaktır. Biz ülkücüyüz, partimizi bundan sonraki süreçte de daha yükseğe taşıyacağız." şeklinde konuştu.

'ADAYLARIN BİRLEŞMESİ GİBİ BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL'

"Adayların birleşmesi gibi bir olay söz konusu mu?" şeklinde bir sorusu üzerine Oğan şöyle karşılık verdi: "Adayların birleşmesi gibi bir şey söz konusu değil. Bunun gereği de yok zaten. Bu süreç tüzük kurultayının yapma sürecidir. Tüzük kurultayında adayların birleşip birleşmemesinin bir önemi yok. Basınımızda ve genel merkezimizde yanlış bir algı var. Birinci merhale tüzük kurultayıdır. Bu tüzük kurultayında adaylar yarışmayacaktır. Tüzük kurultayında tüzüğün bir maddesini değiştirmek için bir oylama yapılacaktır. Bu oylamaya da bütün imza veren, vermeyen delegeler katılacak. Tüzüğümüzü değiştireceğiz. Bu dediğiniz ikinci merhalede eğer oradan uygun bir tüzük değişiklik kararı çıkarsa o taktirde o günün şartlarında oturulur konuşulur. Şahsım adına ben genel başkan adayıyım. Yarışın sonuna kadar da genel başkan adayı olarak yarışacağımı ve kazanacağımı da buradan ifade edebilirim. Allah'ın izni ve delegenin iradesiyle… Bizim tüzüğümüzde siyasi partiler kanununun abes bir maddesi var. Tüzüğümüze göre 1232 kurultay delegesinin hepsi partiyi kapatabilir olağan üstü ama hiçbir şekilde genel başkan seçilemez. Bir partide partiyi kapatmaya yetkili bir organ, genel başkan seçmeye yetkili değil gibi hukuka uygun olmayan bir madde var. Bu maddeyi önce değiştireceğiz. Ondan sonra delegemizin iradesi doğrultusunda da diğer süreci takip edeceğiz."

Cihan

Sinan Oğan: Genel başkanın görevini devretme zamanı geldi

Sinan Oğan: Genel başkanın görevini devretme zamanı geldi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim