• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Şimşek: Türkiye yolsuzlukla mücadelede sınıf atladı

Şimşek: Türkiye yolsuzlukla mücadelede sınıf atladı
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin yolsuzlukla mücadelede sınıf atladığını iddia etti.

Yolsuzlukla mücadelede önemli başarılar elde ettiklerini savunan Şimşek, “Türkiye yolsuzlukla mücadelede sınıf atlamış. Bunu ben söylemiyorum, İngiltere merkezli Transparency International (Uluslararası Şeffaflık Örgütü) diyor" ifadelerini kullandı. 

Şimşek, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)'nin kendisine vereceği fahri doktora unvanını almak için Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yle birlikte Denizli'ye geldi. İki bakan önce Vali Abdülkadir Demir'i, ardından da Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti. Daha sonra da Anemon Otel'de işadamlarıyla düzenlenen yemekli toplantıya katıldılar.

Burada bir konuşma yapan Bakan Zeybekci, “Türkiye, çok önemli bir süreci tamamlamak üzeredir. İhracat hedeflerimizi tutturacağız. İhracat hedeflerini tutturan, tüm dünyanın şu anda negatif bazı şeyler yakıştırmaya çalıştığı Türkiye, büyümede de hedeflerinin üzerine mutlaka ve mutlaka çıkacaktır.” dedi. Bakan Şimşek ise ortalama 6,5 yıllık bir eğitimle Türkiye’nin mucize yakaladığını söyledi: “Yani ortaokul terk bir nesille Türkiye, kişi başına milli gelirde aslında bir mucizeyi yakalamış ve Dünya Bankası sınıflandırmasına göre yüksek orta gelir düzeyine ulaşmış. Yüksek gelir düzeyine de sadece ramak kalmış. Neyle? Ortaokul terk bir beşeri sermayeyle başarmış.”

Yolsuzlukla mücadelede önemli başarılar elde ettiklerini savunan Şimşek, “Türkiye yolsuzlukla mücadelede sınıf atlamış. Bunu ben söylemiyorum, İngiltere merkezli Transparency International (Uluslararası Şeffaflık Örgütü) diyor ki, ‘Türkiye, 2002 yılında 102 ülke arasında 65. sırada’. 2013 yılında aynı örgüt diyor ki, ‘Türkiye, 177 ülke arasında 53. sıraya yükseldi’. Yani yolsuzluk algısı bizden yüksek olan 124 ülkeyi geride bırakmışız. Yolsuzluk algısı en düşük yüzde 30’luk dilime girmişiz. Yolsuzlukla mücadeleye biz dünden hazırız. Bu zaten bizim en önemli hedefimiz ama siyasi motivasyonla siyaset mühendisliklerine, hiç kimseye izin vermememiz lazım. Evet sorun yolsuzlukla mücadeleyse hep beraber yapalım ve yapmışız.” ifadelerini kullandı.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim