• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Simitçi ablukaya alınan Doğu Guta’ya bir kamyon yardım gönderdi

Simitçi ablukaya alınan Doğu Guta’ya bir kamyon yardım gönderdi
Kocaeli'nin Derince ilçesinde geçimini simit satarak sürdüren Erkan Ayhan, internette ağlarken gördüğü yardıma muhtaç Doğu Gutalı kız rüyasına girince...

Kocaeli'nin Derince ilçesinde geçimini simit satarak sürdüren Erkan Ayhan, internette ağlarken gördüğü yardıma muhtaç Doğu Gutalı kız rüyasına girince kampanya başlatarak topladığı bir kamyon dolusu yardımı Suriye'ye gönderdi.

Kocaeli'nin Derince ilçesinde geçimini simit satarak sağlayan ve yaptığı yardım kampanyalarıyla herkesin takdirini kazanan 41 yaşındaki Erkan Ayhan, yardım elini bu kez Beşşar Esad rejimi tarafından abluka altına alınan ve bombardımana maruz kalan Doğu Guta için uzattı. Ayhan, internet üzerinden izlediği bir videoda Doğu Guta'da savaştan etkilenen bir kızın "Allah rızası için bir damla su" derken ağladığını görmesi üzerine ilk olarak 280 simit satarak gelirini yardım kuruluşuna bağışladı. Daha sonra genç kızı rüyasında gören Ayhan, sattığı simitlerden daha fazlasına ihtiyaç olduğunu düşünerek yardım kampanyası başlattı. Kampanyayı üzerine giydiği "Doğu Guta ekmek bekliyor, haydi Kocaeli" yazılı tişörtüyle gezerek duyuran Ayhan, Derince esnafı ve halkının da desteğiyle un, yağ, kıyafet, ayakkabı ve çeşitli gıda ürünlerinden oluşan bir kamyon dolusu yardım malzemesini toplayarak Doğu Guta'ya gönderdi.

"Rüyalarımda gördüğüm kardeşim için"

Rüyasında ondan yardım isteyen kız için harekete geçtiğini belirten Erkan Ayhan, "Bundan yaklaşık bir ay önce bir kardeşimizi internette feryat figan bir kız kardeşimizi "Allah rızası için bir damla su" derken gördüm. O aklıma geldi ve ben onun için Derince'de 280 tane simit sattım. Sattığım simitlerin parasını İHH'nın Doğu Guta hesabına gönderdim. Tekrardan bu kardeşimizi rüyalarımda görmeye başladım. Ve rüyalarımda gördüğüm kardeşim için "Haydi Kocaeli, Doğu Guta'ya bir ekmek, bir su" diyerek yola çıktım. Rabbim nasip etti. Elimden ne geldiyse, esnaflarımızdan, halkımızdan istedim ve çok güzelde tepkiler aldım. Yaklaşık olarak 10 bin TL'nin üzerinde bir gıda yardımı, elbise, giyim, takım elbiseler olsun topladım" dedi.

İnsanların yaşadığı dramı hatırladıkça ağladığını dile getiren Ayhan, "O insanları gördükten sonra elimiz ayağımıza dolaşıyor. Affedersiniz sabahları kalktığımda ben gözlerimden şakır şakır yaş akıyor. Yazık, günah değil mi bizim kardeşlerimize. El pennçe, kan revan içinde. Ben de Kardeşe Vefa Derneği'yle birlikte çalışmaya karar verdim. Bu yönde Allah razı olsun abimlerden de güzel destekler geldi. Şu anda ben Kardeşe Vefa Derneği'nin Derince temsilcisi olarak görevimin başındayım. Bu yardımlara son sürat devam etmek için elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım" diye konuştu.

"İş adamlarımızın bu yardıma destek vermesini istiyorum"

Kocaeli'de bu tarz kampanyalara destek verebilecek pek çok vergi rekortmeni iş adamının olduğuna dikkat çeken esnaf İbrahim Öztürk ise, "Sosyal medya ve haber bültenlerinde bu saldırıları zaten sürekli görüyorduk. Kadir abimiz sağ olsun bir çağrıda bulundu. Biz de sesiz kalmak istemedik. Tüm iş adamlarımızın bu yardıma destek vermesini istiyorum. Kocaeli sanayi şehri. Birçok vergi rekortmeni bu şehirden çıkıyor. Bu kadar zengin iş adamlarımız varken sessiz kalmaları beni gerçekten üzüyor. Umarım bu yardımların arkası kesilmez. Artarak devamı gelir. Elimizden geldiğince, sağdan soldan, arkadaşlarımıza, eşimize dostumuza biz de çağrıda bulunduk. Onlarda sağ olsun sessiz kalmadılar. Onların yardımıyla bizde elimizden geleni yaptık" şeklinde konuştu.

"Ben de okul harçlığımdan biriktirdim"

Biriktirdiği okul harçlıkları ile kampanyaya destek sağlayan 6'ncı sınıf öğrencisi Atif Emir Tüfenkçi, "Ben de okul harçlığımdan biriktirdim oradaki kişiler için. Çok zor. Allah'ta bizi o durumda yaratabilirdi. Bence siz de düşüncelerinizi bir gözden geçirerek yardım edebilirsiniz. Ben oradaki insanlar için okul harçlığımı biriktirerek limonata aldım" ifadelerini kullandı.

Toplanan bir kamyon dolusu yardım malzemeleri Ahde Kardeşe Vefa Derneği tarafından Doğu Guta'ya ulaştırılacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim