• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 14 °C

Silvan'da ‘Her parka bir kütüphane’

Silvan'da ‘Her parka bir kütüphane’
Silvan Meslek Yüksekokulu Öğrencileri çocuk ve çevre dersi kapsamında Diyarbakır ve Silvan'ın park ve bahçelerine Perma Kütüphane yapmak ve toplumu kitapla...

Silvan Meslek Yüksekokulu Öğrencileri çocuk ve çevre dersi kapsamında Diyarbakır ve Silvan'ın park ve bahçelerine Perma Kütüphane yapmak ve toplumu kitapla buluşturmak amacıyla "Her Parka bir Kütüphane" etkinliği başlattı. İlk çalışma Silvan Parkı'nda gerçekleştirildi.

Daha önce birçok sosyal sorumluluk projesiyle adından söz ettiren Silvan Meslek Yüksekokulu Öğrencileri bu kez çocuk ve çevre dersi kapsamında Diyarbakır ve Silvan'ın park ve bahçelerine Perma Kütüphane yapacak.

Çalışma Çok Büyük İlgi Gördü

Toplumu kitapla buluşturmak amacıyla "Her Parka bir Kütüphane" etkinliği başlatacak olan Silvan MYO öğrencileri, ilk çalışmasını Silvan Parkı'nda gerçekleştirildi. Projenin Koordinatörlüğünü yapan Orhan Karakoyun, yaptıkları çalışmanın büyük ilgi gördüğünü dile getirdi. Amaçlarının; toplumu okumaya ve özellikle de çocukların sık uğradığı parklara kütüphane yaparak, okumayı küçük yaşlardan itibaren alışkanlık haline getirilmesi olduğunu belirten Karakoyun, kimi zaman insanların, "Parklar herkese açık, parka kütüphane nasıl olur, kitaplar yerinde kalmaz" tepkileri ile karşılaştıklarını söyledi.

Üniversiteye de Park Kütüphane Yapılacak

Kitaplığa herkesin katkı sunabileceğini belirten Karakoyun, "Küçük çocukların kendi hikaye kitaplarını kütüphanemize bırakarak kütüphanemizi zenginleştirdi. Rektörlükle yapılan görüşmeler neticesinde üniversitemize de bir Park Kütüphane yapacağız" dedi.

"Olumlu Tepkiler Bizi Cesaretlendirdi"

Proje çalışmasında yer alan öğrencilerden Fatma Altın Ölker ise, bu projeye ilk başladıklarında olumlu ve olumsuz birçok tepki aldıklarını fakat amaçlarının toplumu farklılıklara alıştırmak ve çevrelerine daha duyarlı olmasını sağlamak olduğunu belirterek, "Ülkemizde okuma oranları çok düşük. Bu sebeple her parkın bir öğrenme merkezi olması gerektiğini düşünüyoruz. Toplumdan özellikle de eğitimcilerden aldığımız olumlu tepkiler bizi cesaretlendirdi" dedi.

Herkes Kendi İsmini Taşıyan Park Kütüphane Yapabilir

Öğrencilerden Halime Odacı da perma kütüphanelerini imece usulü ile yaptıklarını anlatarak birçok farklı kesimden destek aldıklarının belirtti. Bundan sonraki amaçlarının bu uygulamayı Diyarbakır'ın birçok parkında yaygınlaştırmak olduğunu anlattı. Odacı, herkesi projeye destek olmaya ve gönüllü olan herkesin, kendi ismini taşıyan birer park kütüphane yapmaya çağırdı.

Cihan

Silvan'da ‘Her parka bir kütüphane’

Silvan'da ‘Her parka bir kütüphane’

Silvan'da ‘Her parka bir kütüphane’

Silvan'da ‘Her parka bir kütüphane’

Silvan'da ‘Her parka bir kütüphane’

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim