• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Silopi’de hendek ve barikatlar kaldırıldı

Silopi’de hendek ve barikatlar kaldırıldı
Şırnak'ın Silopi ilçesinde 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. PKK'lı YDG-H mensupları tarafından kurulan barikat ve hendeklerin kaldırıldığı görülürken, günler süren çatışmalardan dolayı onlarca evde büyük hasar oluştuğu ortaya çıktı. Çatışmaların yaşandığı Zap, Başak ve Cudi mahallelerinde ise okulların yandığı, camilerin çatışmalardan dolayı büyük zarar gördüğü anlaşıldı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde mahalle aralarına kazılan hendek ve yapılan barikatların kaldırılması için 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve ardından başlatılan operasyon geçici olarak sonlandırıldı. Valiliğin bir gün önceden yasağın sabah kalkıp akşam yeniden uygulanacağını duyurması üzerine, günlerdir evlerini terk etmek zorunda kalan Silopililer, ilçeye girmek için sabahın erken saatlerinden itibaren yollara düştü. Yasağın kalkmasının ardından Cizre'den Silopi'ye kadar dört ayrı güvenlik noktası oluşturuldu. İlçeye girmek isteyen ve çıkan bütün vatandaşların kimlik kontrolü yapıldı. Silopililer, öğlen saatlerine doğru ilçeye girebildi. Çatışmalardan dolayı üç mahalledeki evlerin büyük zarar gördüğü ortaya çıktı. Sokak üzerindeki bazı iş yeri ve evlerin ön tarafı tamamen yıkılırken, bazı evlerin ön duvarlarının devrildiği görüldü.

SÖZLER ARTIK BİR ANLAM İFADE ETMİYOR

Cudi Mahallesi'nde ikamet eden Sabri Polat, iki katlı evinin üst katının tamamen yıkıldığını anlattı. Polat, "Artık sözler bir anlam ifade etmiyor. Evim başıma yıkıldı. Çocuklarımla birlikte bu kışın ortasında evsiz kaldık." diye konuştu. Polat'ın evinin olduğu sokakta yapılan barikatların kaldırıldığı görüldü.

"SÜTÜM KESİLDİ, BEBEĞİM AÇ KALDI"

Evinin yıkıldığını anlatan vatandaşlardan Leyla Aydın ise ne yapacağını şaşırmış durumda olduğunu anlattı. Günlerdir su ve temel gıdalardan yoksun kaldıklarını anlatan Aydın, evinde kullanabileceği hiçbir eşyasının kalmadığını dile getirdi. Aydın, "Sütüm kesildi, 9 aylık bebeğim aç kaldı. Büyük bir çile çektim. Allah rızası için artık huzur gelsin." ifadelerini kullandı.

TAYBET İNAN'IN EŞİ: EŞİM MAZLUMDU, KİME NE ZARARI VARDI

Silopi'de komşusuna gitmek isterken sokak ortasında vurulan ve cenazesi günlerce yerde kalan Taybet İnan'ın eşi Halit İnan, eşinin mazlum olduğunu ve hiç kimseye zararının olmadığını söyledi. Eşinin vurulduğu anı anlatan Halit İnan, "Eşim karşıya geçmek isterken vuruldu ve yere düştü. Ben yetişip almak istedim ama kurşunlardan yanına gidemedim. Ona seslendim, yaralıydı. Sokağa giremeyince ona ipi attım ve tutmasını istedim ama yaralıydı tutamadı. Aslında tutmak istedi, yan tarafından vurulmuştu. Ben ona bakıyordum o da bana bakıyordu. Seslendim, ilk önce cevap verir gibi yaptı ama konuşamadı." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim