• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Silivri'deki umut nöbeti devam ediyor

Silivri'deki umut nöbeti devam ediyor
Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetine; belgeselci Cengiz Özkarabekir, gazeteci Murat Erdin ve...

Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetine; belgeselci Cengiz Özkarabekir, gazeteci Murat Erdin ve Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi Melih Berk devam etti.

MİT TIR'ları haberleri nedeniyle Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasının ardından gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetine bugün devam edildi. Bugünkü nöbeti belgeselci Cengiz Özkarabekir, gazeteci Murat Erdin ve Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi Melih Berk devraldı.

Eski MHP'li Tuğrul Türkeş'in MİT TIR'ları ile ilgili "Vallahi ve billahi o silahlar Türkmenler'e gitmiyordu." dediği halde başbakan yardımcısı yapıldığını, haber yapan gazeteciler ise cezaevine atıldığını söyleyen Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi Melih Berk, "Hepimizin kafası karışık. Niye karışık çünkü, aynı olayla ilgili olarak muhalefetin başkan yardımcılarından birisi, bugün aynı lafı yemin billah etmesine rağmen kalkıp da başbakan yardımcısı yapılabiliyor. Onun paralelinde birisi de zindana atılıyor. Şimdi bunu anlatacak adalet sistemi olamaz diye düşünüyorum. Suçluysa ebetteki dava sonunda bulunacaktır. Bu proses içindeyken, mahkeme bitmeden içeriye atılmasını vicdanen çok zor, kabul etmek mümkün değil." dedi.

Demokrasi ve ifade hürriyeti için burada olduklarını belirten gazeteci Murat Erdin de, "Geçmişte ve gelecekte haber yazdığı için, düşüncelerini açıkladığı için, hiç kimsenin gazeteciler de dahil olmak üzere hiç kimsenin hapse girmemesi gerektiğini bir kez daha haykırmak istiyorum. Destek için buradayız." ifadelerini kullandı.

Belgeselci Özkarabekir ise, "Silivride gazeteciler soğuk duvarların ardında tutuklular ama şuanda Türkiye'deki gazeteciler, aslında hepimiz aynı koşullardayız diyebiliriz. Çünkü Türkiye'de gazetecilik yapmak neredeyse imkansız. Biz de burada içerdeki tüm gazeteci dostlarımıza destek vermek için ifade özgürlüğü adına, gazetecilik adına buraya geldik onlara destek veriyoruz. Ve şunu söylemek istiyorum, gazetecilik yasaklanamaz." şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim