• BIST 9888.54
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Silifke’de Gezici Tarım İşçisi Ailelerinin Sorunları Masaya Yatırıldı

Silifke’de Gezici Tarım İşçisi Ailelerinin Sorunları Masaya Yatırıldı
Mersin'in Silifke ilçesine gelen mevsimlik tarım işçilerinin çalışma ve sosyal yaşam şartlarının iyileştirilmesi için ilçe gezici tarım işçileri...

Mersin'in Silifke ilçesine gelen mevsimlik tarım işçilerinin çalışma ve sosyal yaşam şartlarının iyileştirilmesi için ilçe gezici tarım işçileri izleme kurulu Kaymakam Şevket Cinbir başkanlığında toplandı.

Kaymakamlık toplantı salonunda bir araya gelen gezici tarım işçileri izleme kurulu, tarım işçilerinin ve ailelerinin sorunlarını masaya yatırdı. Toplantının en önemli gündemini ise tarım işçilerinin çocuklarının okul sorunu ve barınma şekilleri oluşturdu.

Bölgeye her yıl yaklaşık gezici 2 bin tarım işçisinin aileleri ile birlikte geldiğini, bu yıl yurt genelinden gelen tarım işçilerine Suriyelilerin de katıldığını belirte Kaymakam Şevket Cinbir, "Bölgemize tarım alanında çalışmak için gelen gezici tarım işçilerinin asgari yaşam şartlarını oluşturmak için elimizden geleni yapıyoruz. Özellikle gezici tarım işçilerinin okul çağındaki çocuklarını tespit edip, onların okullaşmasını sağlayacağız" dedi.

Gezici işçi ailelerine asgari yaşam şartı oluşturmak için Kurtuluş ve Arkum mahallelerinde yaşam alanları oluşturduklarını belirten Kaymakam Cinbir, "İlçemize gelen tarım işçilerinin daha hijyenik ortamlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için gelişi güzel alanlarda konaklamalarına izin vermeyeceğiz. Oluşturduğumuz alanlarda tuvalet, banyo, mutfak ve lavabolar yapacağız. Her tarlanın başında bir çadır olmayacak. İşçisini kendisi getiren üreticiler ise getirdiği kişilere asgari yaşam koşullarını oluşturacak. Böylelikle bölgemizdeki misafir tarım işçilerinin takibi ve denetlemesi de kolay olacak" dedi.

Okul çağındaki çocukların çalıştırılmasının yasak olduğu için bundan da o kişileri çalıştıranların sorumlu olacağını kaydeden Cinbir, "Gerekirse küçük çocuklar için kreş bile açılabilir. Büyükler tarlalarda çalışırken küçüklere okul çağındaki çocuklar bakıcılık ediyor. Okul çağındaki çocuklar sürekli denetlenip araştırılarak okullaşmaları için elimizden gelenin en iyisini yapacağız" dedi.

Silifke’de Gezici Tarım İşçisi Ailelerinin Sorunları Masaya Yatırıldı

Silifke’de Gezici Tarım İşçisi Ailelerinin Sorunları Masaya Yatırıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim