• BIST 9774.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Şili’de El Pino Hastanesi Çocuk Bölümüne Tıbbi Ekipman Desteği

Şili’de El Pino Hastanesi Çocuk Bölümüne Tıbbi Ekipman Desteği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Şili'nin başkenti Santiago'da bulunan El Pino Hastanesi'nin çocuk bölümüne tıbbi ekipman desteğinde...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Şili'nin başkenti Santiago'da bulunan El Pino Hastanesi'nin çocuk bölümüne tıbbi ekipman desteğinde bulunuldu.

TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda özellikle sağlık alanında önemli projelere imza atan TİKA tarafından Şili'nin başkenti Santiago'da bulunan El Pino Hastanesi'nin çocuk bölümüne tıbbi ekipman desteğinde bulunuldu. 1940'larda kurulan 277 yatak kapasiteli hastaneye TİKA tarafından yoğun bakım ünitesi 23 yatak kapasitesi olup 1 endoskopi yıkama ve dezenfektör cihazı, 2 EKG'li defibrilatör cihazı, 3 otomatik defibrilatör cihazı, 4 hastabaşı monitörü, 2 adet 3 kanallı EKG cihazı, merkezi monitör sistemi, erişkin ve çocuklar için laringoskop setleri temin edildi. Temin edilen cihazlar, düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene, Güney Asya, Pasifik, Latin Amerika Dairesi Başkanı Dr. Rahman Nurdun, El Pino Hastanesi yöneticileri ve TİKA yetkilileri katıldı.

Doğu ve Güney Asya, Pasifik, Latin Amerika Dairesi Başkanı Dr. Nurdun açılışta yaptığı konuşmada, son yıllarda TİKA'nın Latin Amerika açılımı kapsamında çok sayıda proje gerçekleştirdiğini belirtti. Şili'nin hem Türkiye hem de TİKA için büyük önem taşıdığını ifade eden Dr. Nurdun, söz konusu yardımın iki ülke arasındaki işbirliğinin bir başlangıcı olduğunu ve bunu birçok alanda geliştirmek istediklerini söyledi. Özellikle sağlık alanında Türkiye'nin çok güçlü bir altyapısının bulunduğunu vurgulayan Dr. Nurdun, bunun paylaşılmasına aracı olmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Hastanenin yöneticileri ise hastanelerinin bölge halkına hizmet veren en büyük hastane olduğunu ve çok sayıda hastaya hem ayakta hem de yatarak hizmet verdiklerini kaydetti. Hastane yöneticileri, TİKA tarafından temin edilen söz konusu ekipmanların hem hastanelerinin altyapısı hem de hizmetin kalitesinin artırılmasında büyük rol oynayacağını belirterek, TİKA ve Türkiye'ye teşekkürlerini dile getirdiler.

Şili’de El Pino Hastanesi Çocuk Bölümüne Tıbbi Ekipman Desteği

Şili’de El Pino Hastanesi Çocuk Bölümüne Tıbbi Ekipman Desteği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim