• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Siirt'te çöken iki katlı köy evinden dram çıktı

Siirt'te çöken iki katlı köy evinden dram çıktı
Siirt'te iki katlı evin çökmesi sonucu hayatını kaybeden engelli adamın engelli eşinin hamile olduğu ortaya çıktı.

Siirt'te iki katlı evin çökmesi sonucu hayatını kaybeden engelli adamın engelli eşinin hamile olduğu ortaya çıktı. Yağış nedeniyle iki katlı evin çökmesi nedeniyle baba Zeki Güneş, Hamile eşi Ayten Güneş ve çocukları Şeyma Güneş, enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi.

Engelli kadrosuyla İŞKUR tarafından işe yerleştirilen Zeki Güneş, hamile eşi Ayten Güneş ve 12 yaşındaki kızları Şeyma Güneş, yoksulluk nedeniyle tadilat edilemeyen evin çökmesi sonucu yaşamını yitirdi. Çöken iki katlı evin ardından kalan dram ise duyanların yüreğini burktu.

Siirt'in Bayraktepe kırsalında Güneş ailesi derme çatma evde yaşıyordu. Engelli kadrosunda Siirt merkezde bir okulda hademe olarak çalışan baba hafta sonu olması nedeniyle evine gitti. Hafta içi çalışan baba ancak hafta sonu fırsat bulup evine gidebiliyordu. Önceki gece aşırı yağış nedeniyle iki katlı evin çökmesi nedeniyle baba Zeki Güneş, Hamile eşi Ayten Güneş ve Şeyma Güneş enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi.

Bayraktepe köyü kırsalında 10 kişilik ailenin yaşadığı iki katlı evin çökmesinin ardından İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların desteğiyle kaldırılan enkaz altından çıkarılan Zeki Güneş'in (47) İŞKUR'da engelli kontenjanından çalıştığını, izin günü nedeniyle ailesinin yanına geldiğini ve enkaz altında kalan hamile olan eşi Ayten (35) ve çocukları Şeyma Güneş'in (12) hayatını kaybettiği öğrenildi.

Güneş'in amca oğlu Mahfuz Eren, yaptığı açıklamada, enkaz altında hayatını kaybeden ailenin evlerinin çöktüğünü söyledi. Evin gece geç saatlerinde yağmur yağışı ardından çöktüğünü belirten Eren, şöyle konuştu: "Güneş ailesi, kış üslenmesi için hayvanlarını buraya getirerek 4 ay burada kalıyorlar. Daha sonra havaların ısınmasıyla yaylalara gidiyorlardı. Gece ev sahibi çocuklarıyla beraber gece saat 03.00 sıralarında yağmurdan dolayı evde çöküntü olmuştu. Evde sağ kurtulan Aziz, kardeşlerini kurtarıp dışarıdaki çadıra koyduktan sonra bizi aradı. Biz de Jandarma ve AFAD'a bildirdik. Onların desteğiyle enkaz altındakilerini çıkardık. Evde anne, baba ve 8 çocuklarıyla beraber yaşıyorlardı. Enkazda anne, baba ve bir çocuk hayatını kaybetti. Diğer çocuklar da kontrol amacıyla hastaneye kaldırıldı. Enkazda hayatını kaybeden baba Zeki Güneş, engelli olduğu için İŞKUR'dan engelli kadrosunda çalışıyordu. Bugün izin günü olduğu için çocukların yanına gelmişti."

Çiftin çocuklarından İsmail (2) ve Mustafa'nın (4) Siirt Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin sürdüğü, enkazdan kurtarılan diğer 5 kişinin ise kontrol amaçlı kentteki hastanelere götürüldüğü bildirildi. Yerleşim yerine uzak bölgede olan ve mağaranın üzerine yapıldığı tespit edilen kerpiç evin, yağmur nedeniyle çöktüğü ihtimali üzerinde duruluyor.

Siirt'te çöken iki katlı köy evinden dram çıktı

Siirt'te çöken iki katlı köy evinden dram çıktı

Siirt'te çöken iki katlı köy evinden dram çıktı

Siirt'te çöken iki katlı köy evinden dram çıktı

Siirt'te çöken iki katlı köy evinden dram çıktı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim