• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Sığınmacılardan Türkiye’ye Övgü Dolu Sözler

Sığınmacılardan Türkiye’ye Övgü Dolu Sözler
Terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye saldırıları sonrasında Türkiye'ye sığınan ve İzmir'in Torbalı ilçesindeki çadırlarda yaşayan Muhammed Aziz, yapılan...

Terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye saldırıları sonrasında Türkiye'ye sığınan ve İzmir'in Torbalı ilçesindeki çadırlarda yaşayan Muhammed Aziz, yapılan yardım için teşekkür ederek, "Türkiye merhametli bir ülke. Bunu hiç unutmayacağız" dedi.

Suriye'nin Halep kentine bağlı Kobani (Ayn el Arap) bölgesinde yaşayan ve terör örgütü IŞİD'in saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Muhammed Aziz, İzmir'in Torbalı ilçesine yerleşti. Ailesiyle çadırlarda yaşayan Muhammed'e Türk devleti sahip çıkarken, barınma, beslenme ve sağlık ile ilgili problemleri Kızılay ve Torbalı Belediyesi tarafından karşılandı. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Türk Kızılayı İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aslı Özer ve beraberindekiler bölgede incelemede bulundu. Sağlık, barınma gibi sorunları değerlendiren ekip, inceleme sırasında Muhammed Aziz'in sıkıntısının olup olmadığını sordu.

"GÜZEL BİR ÜLKEDEYİZ"

Aziz, yapılan yardımlara teşekkür ederek, "Türkiye merhametli bir ülke. Bunu hiç unutmayacağız" dedi.

İzmir ve çevresinden sürekli yardım geldiğini, Torbalı Belediyesinin organize ettiği yardımla kışı rahat geçireceklerini belirten Muhammed Aziz, kuru gıda, giyecek, battaniye, soba konusunda ihtiyaçlarının giderildiğini söyledi. Gördükleri ilgiden mutlu olduklarını, sadece yardım dağıtımı sırasında kargaşa yaşandığını belirten Muhammed Aziz, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve Kızılay yetkililerinden aile nüfus sayısına ve çocukların yaş gruplarına göre yardım kolilerinin çadırlara, evlere teslimini istedi. Muhammed Aziz, yetişkinlerin burada tarlada çalıştığını belirterek şöyle konuştu:

"Kadınlar ise çocuklara bakıyor. Burada hiç yalnız bırakılmadık. Büyük bir devletin konuğu olduğumuzu düşünüyorum. Merhametli halkınız çok misafirperver. Hayatımda ilk kez burada belediye başkanı gördüm. Suriye'de devlet bize bir kimlik bile vermezdi. O yüzden ne tapulu bir evimiz olur ne de çocuklarımız okuyabilirdi. Burada çocuklarımızı okutmamızı istiyorlar. Çok güzel bir ülkedeyiz."

Sığınmacılardan Türkiye’ye Övgü Dolu Sözler

Sığınmacılardan Türkiye’ye Övgü Dolu Sözler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim