• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Şiddete maruz kalan çocuğun uyuşturucu kullanma riski fazla

Şiddete maruz kalan çocuğun uyuşturucu kullanma riski fazla
Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Üyesi ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Psikologu Emine Sinanoğlu, şiddete maruz kalan bir çocuğun alkol...

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Üyesi ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Psikologu Emine Sinanoğlu, şiddete maruz kalan bir çocuğun alkol ve uyuşturucu madde kullanmaya başlama riskinin fazla olduğunu söyledi.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu tarafından hayata geçirilen ve yaşı küçük çocukların suç işlemesinin önlenmesi ve mağdurların rehabilitasyonunu amaçlayan "Sağlıklı Huzurlu Yarınlar" projesi toplantısında konuşan Sinanoğlu, çocukları şiddete iten birçok sebebin bulunduğunu söyledi. Spor camiasının binlerce gençle bir araya geldiğini belirten Sinanoğlu, "Bizim için önemli olan bazı şeyleri önceden fark edip küçük küçük önlemler almaktır. Şiddete maruz kalan bir çocuk da şiddet uygular. Sorunu çözmek için sadece şiddeti kullanır. Kurallara uymayı reddeder. Normal dışı davranışlar sergiler. Öfke patlamaları yaşayabilir. Madde ve alkol kullanımına başlayabilir. Şiddetten beslenir. Böyle durumlarda çocuklara daha özenli davranmalıyız. Çocuklara sevgi ve saygıyla yaklaşın. Çünkü onların sevgi ve saygıya ihtiyaç var. Onları her zaman dinleyin. Onlarla konuşalım. Sevgilerini, acılarını paylaşalım. Muhabbet edelim. Böyle yaparsak birçok olumsuzun önüne geçebiliriz." dedi.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanı Cumhuriyet Savcısı Korhan Sert de şunları söyledi: "Ceza infaz kurumundan salıverilenlerin aileleri ve sosyal çevreleriyle ilgili oluşabilecek psiko-sosyal sorunların çözümüne yardımcı olmak ve bu anlamda suçun önlenmesine katkı sağlamak olan denetimli serbestlik sistemi, koruma kurulumuzca alınmış kararlar doğrultusunda bu görevi yerine getirmeye çalışıyor. Suça katılımı önlemek amacıyla bu tür toplantıları katılımcılarımızla birlikte gerçekleştiriyoruz. Suça iten problemlerin işbirliğiyle ortadan kaldırılması hedeflerimiz arasındadır."

Proje kapsamında yapılan çalışmalardan bahseden Sert, öğrencilerin, sağlıkçıların, muhtarların yapıldığını belirtti. Sert, cezaevinde bulunan hükümlülerden ihtiyaç sahibi 100 aileye Manisa Organize Sanayi Bölgesi ile Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla gıda yardımı, 60 hükümlü çocuğa giyim çeki yardımı yapıldığını, Kızılay Manisa Şubesi tarafından da bu ailelerden 24'üne gıda yardımının yapıldığını bildirdi. Sert, "Böylelikle bu ailelere sosyo-ekonomik destek vererek suçtan uzak durmaları amaçlanmıştır. Projenin sürdürebilmesi amacıyla spor camiasından destek bekliyoruz." diye konuştu. Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim