• BIST 8725.28
  • Altın 2240.17
  • Dolar 32.3354
  • Euro 35.1415
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Seydişehir’de ücretli otopark uygulaması

Seydişehir’de ücretli otopark uygulaması
Konya'nın Seydişehir İlçe Belediyesi şehir merkezinde caddelerin kenarına gelişi güzel araç parklarının önüne geçmek ve trafiğin rahatlatılması...

Konya'nın Seydişehir İlçe Belediyesi şehir merkezinde caddelerin kenarına gelişi güzel araç parklarının önüne geçmek ve trafiğin rahatlatılması amacıyla ücretli yol kenarı otopark uygulamasını hayata geçirdi.

İlk etapta Eski Jandarma Kavşağından başlayan, Atatürk Caddesi, Hürriyet Caddesi ve Eski Garaj Kavşağına kadar olan yol güzergahında uygulanacak olan ücretli otopark uygulaması 3 aylık deneme süresi sonunda vatandaşlar ve esnaflardan gelen talepler doğrultusunda devam edecek. Seydişehir Belediyesi tarafından başlatılan uygulama sabah 09.00'da başlayıp akşam 19.00'da sona erecek. Uygulamada otopark ücretleri ilk 15 dakika ücretsiz, 15 dakika-1 saat arası 1 lira, 1-2 saat arası 2 lira, 2-3 saat arası 3 lira, 3-4 saat arası 4 lira, 4-5 saat arası 5 lira olarak belirlenirken, Pazar günlerinin uygulamaya dahil olmadığı belirtildi.

Son yıllarda artan trafik yoğunluğu nedeniyle Seydişehir'de yıllardır otopark sorununun yaşandığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, gelişi güzel otopark sorununu çözmek ve ana arterler başta olmak üzere yol güzergahlarında trafiği rahatlatmak için böyle bir uygulamayı hayata geçirdiklerini kaydetti. Başkan Tutal, "Vatandaşlarımız ve esnaflarımızdan gelen talepler doğrultusunda bir anket düzenledik. Anketlerimizden çıkan sonuçlarla ücretli otopark uygulamasını hayata geçirdik. Uygulamamız belirlenen bölgede 3 aylık bir sürede devam edecek, uygulamadan vatandaşlarımız ve esnaflarımızın memnun kalırsa devamı söz konusu olacak. Uygulamadaki amacımız gelir elde etmek değil, mevcut olan yoğunluğu aza indirerek, trafik karmaşasının önüne geçmek. Ana caddelerimizde trafik yoğunluğu nedeni ile yayalar bile yürümekte zorlanıyor. Uygulamamızda bizlere destek verecek olan vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza, araç sürücülerimize teşekkür ediyor uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim