• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Şevki Yılmaz, ’Türkiye Hepimizin’ konferansına katıldı

Şevki Yılmaz, ’Türkiye Hepimizin’ konferansına katıldı
Siyasetçi ve yazar Şevki Yılmaz, başkanlık sisteminin Türkiye'ye dünyada süper güç olma yolunu açacağını söyledi.

Siyasetçi ve yazar Şevki Yılmaz, başkanlık sisteminin Türkiye'ye dünyada süper güç olma yolunu açacağını söyledi.

20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, Kepez Belediyesi ile Birlik Vakfı Antalya Şubesi'nin düzenlediği "Türkiye Hepimizin" konulu konferansta Antalyalılarla buluştu. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'ndeki konferansa Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Birlik Vakfı Antalya Şube Başkanı Bekir Asri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran tilaveti ile başlayan konferansta konuşan Şevki Yılmaz, "Bizim son vatanımız ve kalemiz Türkiye'dir. Bundan sonra gidilecek herhangi bir vatan yok. Bu vatan, çok pahalı bir vatandır. Korunması da zordur. Türkiye, Afrika'da bir ülke olsaydı, düşmanları bu kadar çok olmazdı. Dünya'da ne Avrupa ne de Amerika konuşuluyor; sadece Türkiye ve Anadolu konuşuluyor. Çünkü dünyanın ikinci merkezinde oturuyoruz. Bizi Anadolu'ya göç ettiren Peygamber Efendimiz (SAV)'dir. Onun teşviki olmasaydı Asya'da yaşayacaktık. Bütün Anadolu'ya Türkleri teşvik eden Hz Muhammet Mustafa (SAV) Efendimiz'in "İstanbul'u fetheden komutan ne güzel komutandır, İstanbul'u alan asker ne güzel askerdir." teşvikidir" dedi.

"Dünyanın ikinci merkezi Cizre'dir"

Dünyanın ikinci merkezinin Cizre olduğunu savunan Yılmaz, "Dünyanın ilk merkezi Mekke'dir. Dünyanın ikinci merkezi ise Şırnak Cizre'dir. Nuh Tufanı'nda, Nuh Peygamberin (AS) gemisi Cudi dağına oturmuştur. İnsanlık ikinci defa Nuh Tufanı'ndan sonra Cizre'de dünyaya yayılmış. Onun için Avrupalı'nın da, Asyalı'nın da, Afrikalı'nın da ve Amerikalı'nın da ana yurdu Anadolu'dur. Allah bizi öyle bir pahalı bir vatana yerleştirdi ki, o vatan birbirimize düşerek korunmaz. O vatan birbirimizle boğuşarak da korunmaz" ifadelerini kaydetti.

"Anadolu, İstanbul'un fethindeki dua ile sigortalandı"

"Bu vatan, yıllarca dünyanın barış köprüsüydü" diyen Yılmaz şöyle devam etti:

"Neden Türkiye ile uğraşıyorlar? İçinde çimento ve demir olmayan tarihi taş köprülerin yıkılmasını önleyen kilit taşıdır. Kilit taşı sökülürse köprü yıkılır. Neden Türkiye ile uğraşıyorlar? Neden sık sık darbe yapıyorlar? Çünkü Anadolu bin yıl barış köprüsünün kilit taşıydı. O taşı söktüler. Şimdi kilit taşını Türkiye omuzladı. Bu barış köprüsü dünyada yeniden kurulmasın, diye kilit taşını omuzlayan hamalları hep tasfiye ettiler. 15 Temmuz hain darbe girişimi de bunlardan birisiydi. Ama boşuna. Bütün Haçlı orduları birleşse Siyonistlerle işbirliği yapsalar, içimizdeki aldatılmış katillerle işbirliği yapsalar, hem valla hem billa Türkiye'yi kimse yenemez. Anadolu'nun korunması İstanbul'un fethindeki dua ile sigortalanmıştır."

"Türkiye'ye, Mehdi olarak getirilecekti"

"15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı Gülen, Türkiye'ye, Mehdi olarak getirilecekti" ifadelerini kullanan Şevki Yılmaz, "Uydudan alnına ışık verilecekti. Nurlu adam, diye herkes kendisine biat edecekti. Biat etmeyenler ise öldürülecekti. IŞİD, PKK ona bağlanacaktı. İran ile mezhep savaşı başlayacaktı. İslam alemi ile Türkiye mehdi savaşı yapacaktı. Böylece kan bütün şehirlere sıçrayacak ve NATO kurtarma bahanesiyle ülkemizi işgal edecekti. Böylece Anadolu elimizden çıkacaktı. Bütün planları yaptılar ama bir şeyi unuttular. Neyi unuttular karanlık gecede, simsiyah bulutlu bir gecede, simsiyah kayanın içinde, simsiyah karıncayı gören Allah'ı unuttular. Allah, planlarını bozdu. Ne ile bozdu? Yüz sene uğraşsaydık, sohbet etseydik bu milleti Alevi- Sünni, solcu-sağcı birleştiremezdik. Ama Allah bir gecede milleti birleştirdi. Allah, bütün milletin kalplerini vatan uğruna birleştirdi. Allah, Cumhurbaşkanı dahil milletin kalbinden korkuyu aldı. Bir bekçi düdük çalsa masanın altına gireni tankın altına soktu Cenabı Allah. 15 Temmuz 2. Çanakkale Zaferidir" ifadelerini kullandı.

"Başkanlık sistemi Türkiye'yi bölmez"

Yılmaz, "Türkiye başkanlık sistemine geçmek suretiyle daha güçlü liderlere teslim edilmelidir. Başkanlık sistemi nedir bilir misiniz? Bu sisteme geçilirse kıyamete kadar Türkiye'de bir mason adayı olamaz ve her parti milli ruha sahip aday göstermek zorunda kalır. Başkanlık sistemi, Türkiye'yi bölmekten kurtaracak olan tek sistemdir. Amerika bu sistemi Osmanlı'dan çaldı. Osmanlı, başkanlık sistemiyle telefonun olmadığı dönemde dünyayı yönetti. Adamlar, 50 devletten tek devlet oldular. Adamlarda 50 kusur devlet vardı bölündü mü? Bizde iki devlet yok. Türkiye tek devlet ve tek devlet olacak. Onun için Tayyip Erdoğan kardeşim bu işi kendisi için istemiyor. Bu sistem Türkiye'ye dünyada süper güç olma yolunu açacak. Birbirimizle el ele vereceğiz. Alevi-Sünni, sağ-sol ayırımı yapmadan bu el için birleşeceğiz" dedi.

Başkan Hakan Tütüncü, konuşmasından ardından Şevki Yılmaz'a çiçek takdim etti.

Şevki Yılmaz, ’Türkiye Hepimizin’ konferansına katıldı

Şevki Yılmaz, ’Türkiye Hepimizin’ konferansına katıldı

Şevki Yılmaz, ’Türkiye Hepimizin’ konferansına katıldı

Şevki Yılmaz, ’Türkiye Hepimizin’ konferansına katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim