• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Sevgiyi Ve Yemeği Paylaşmanın En Güzel Kareleri Seçildi

Sevgiyi Ve Yemeği Paylaşmanın En Güzel Kareleri Seçildi
Sevgiyi ve yemeği paylaşmanın en güzel fotoğraf kareleri seçildi. Arbella Makarna'nın bu yıl 5'incisini düzenlediği Uluslararası Fotoğraf Yarışması...

Sevgiyi ve yemeği paylaşmanın en güzel fotoğraf kareleri seçildi. Arbella Makarna'nın bu yıl 5'incisini düzenlediği Uluslararası Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Yarışmaya, "Yemeğini Paylaşmak', "Anne-Çocuk Sevgisi" ve "Serbest" kategorilerinde 46 farklı ülkeden 844 amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısı 6 bin 3 fotoğrafla katıldı.

Uluslararası Fotoğraf Sanatçıları Federasyonu (FIAP), Uluslararası Basın Birliği (UPI) ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) onayı ile düzenlenen ve 1 Ağustos 2015 tarihinde başlayan Arbella Makarna Uluslararası Fotoğraf Yarışması 14 Aralık 2015 tarihinde sona erdi. Dünya fotoğrafçılarını buluşturan bir platform niteliği kazanan yarışmada, 6 binin üzerinde fotoğraf, Fotoğraf Sanatçısı ve Gazeteci Coşkun Aral, Fotoğraf Sanatçıları Erol Doğaner ve Reha Bilir, Fotoğraf Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Serkan Bakır ve Arbella Makarna Genel Müdürü Abdülkadir Külahçıoğlu'ndan oluşan seçici kurul tarafından değerlendirildi.

Yarışmada, koşulsuz, koruyucu, cesaretlendirici ve doğadaki en yırtıcı canlıyı bile yumuşatan anne sevgisi, farklı açılarıyla fotoğraf karelerinde buluşurken, bu sevginin kaynağı olan çocuğun gözünden de anneye olan sevgi fotoğraf sanatçılarının vizöründen topluma taşındı. Vietnam, Hindistan, Tayvan, Rusya, Çin, İran ve Polonya gibi 46 farklı ülkeden gelen birbirinden özel fotoğraf kareleri, tüm canlıların ortak özelliği olan yemeğini paylaşmanın önemini ve yaşattığı mutluluğu bir kez daha hatırlattı.

Sanatçıların çabalarını ödüllendirerek fotoğraf sanatına duyulan ilgiyi canlı tutmayı hedefleyen yarışmada, para ödüllerinin yanı sıra FIAP ve UPI'dan toplam 6'şar altın, gümüş ve bronz madalya, 36 mansiyon ve 201 sergileme ödülü verildi. Ayrıca Arbella temsilcisi tarafından seçilen bir eser sahibine "Arbella Özel Ödülü', "TFSF Özel Ödülü" ve FIAP tarafından yarışmada en fazla derece alan sanatçıya "En İyi Fotoğrafçı Ödülü" de verildi. Yarışmada, ödüle ve sergilemeye hak kazanan fotoğrafların büyük boy baskıları ve fotoğraf albümü Arbella Makarna tarafından yaptırılacak.

"YARIŞMAMIZ, TÜRK VE DÜNYA FOTOĞRAFÇILARINI BULUŞTURAN BİR PLATFORM DÜZEYİNE ULAŞTI"

Yarışmayla ilgili açıklama yapan Arbella Makarna Genel Müdürü ve Seçici Kurul Üyesi Abdulkadir Külahçıoğlu, şunları söyledi: "Bu yıl 5'incisini düzenlediğimiz uluslararası yarışmaya ilgi hepimizi sevindirdi. Fotoğraf yarışmamızın Türk ve dünya fotoğrafçılarını buluşturan bir platform düzeyine ulaştığını görmenin ve aynı zamanda her geçen yıl daha da çoğaldığımızı hissetmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her sene katılımcı sayısı artarken ülke çeşitliliği de çoğalıyor. Bu da yapılan işin kalitesinin göstergesidir. Her sene farklı konular seçerek, sanatçılarımızı yeni kareler ve farklı perspektiflere yönlendirmekteyiz. Gönderilen eserler, gerek kalitesi gerekse verilen emek açısından birbirinden değerliydi. Tüm katılımcı sanatçılarımıza, destek verenlere sonsuz teşekkürler."

Yarışmada, Yemeğini Paylaşmak kategorisinde İranlı sanatçı Afshin Azarian FIAP Altın Madalya, Bangladeşli sanatçı Muhammad Mostafigur R. Mamun da UPİ Altın Madalya ödülünü kazandı. Anne-Çocuk Sevgisi kategorisinde ise Çinli sanatçı Hong Li FIAP Altın Madalya, İranlı sanatçı Asghar Besharati de UPI Altın Madalya ödülüne layık görüldü. Serbest kategorisinde de İspanya'dan Manu Barreiro Rodrıquez FIAP Altın Madalya, Hırvatistan'dan Petar Sabol ise UPİ Altın Madalya ödülü aldı.

Öte yandan, Çinli sanatçı Hong Li, FIAP En İyi Fotoğrafçı Ödülü'nün de sahibi olurken, Arbella Özel Ödülü Hırvatistanlı Petar Sabol'a, TFSF Özel Ödülü de Vietnamlı Tuy Tran Van'a gitti.

Sevgiyi Ve Yemeği Paylaşmanın En Güzel Kareleri Seçildi

Sevgiyi Ve Yemeği Paylaşmanın En Güzel Kareleri Seçildi

Sevgiyi Ve Yemeği Paylaşmanın En Güzel Kareleri Seçildi

Sevgiyi Ve Yemeği Paylaşmanın En Güzel Kareleri Seçildi

Sevgiyi Ve Yemeği Paylaşmanın En Güzel Kareleri Seçildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim