• BIST 10239.65
  • Altın 2407.339
  • Dolar 32.2208
  • Euro 34.7162
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 23 °C

Sevgililer Günü İçin Romantik Seyahat Önerileri

Sevgililer Günü İçin Romantik Seyahat Önerileri
Türkiye'nin en çok tercih edilen uçak bileti sitelerinden Enuygun.com, romantik bir seyahat yapmak isteyenlere özel, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde gidilebilecek...

Türkiye'nin en çok tercih edilen uçak bileti sitelerinden Enuygun.com, romantik bir seyahat yapmak isteyenlere özel, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde gidilebilecek yerleri listeledi.

Sevgililer Günü'nün artık Anneler Günü ya da Babalar Günü gibi özel günler arasına girdiğini belirten Enuygun analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, "14 Şubat'ı daha da unutulmaz kılmak için kısa süreli romantik bir tatile çıkmak isteyenler olabilir" diyerek, sevgililer günü için gidilebilecek en romantik seyahat noktalarını açıkladı.

BELGRAD'A İLGİ ARTTI

Son yıllarda Türklerin ilgi gösterdiği Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ın hem vizesiz seyahat imkanı sunması hem de ucuz olması sebebiyle çok popüler olduğunu belirten Hacıbayramoğlu, "Belgrad'ta Osmanlı'dan kalma kaleyi yani Kalemegdan, Sava Katedrali, Mihailova Caddesi gibi tarihi yerleri gezip, nehir kenarında romantik yürüyüşler yapabilirsiniz. Yeme içme ve eğlence hayatı konusunda seçenek çok fiyatlar ucuz. Eğlence mekanları da çok. Türkler burada keyifli, ucuz ve romantik bir tatil yapabilir" dedi.

VİZE SORUNU OLMAYANLARIN GİDEBİLECEĞİ YERLER

Eğer Schengen vizesi alma sorununuz yoksa ya da vizeniz varsa, Fransa'nın İsviçre sınırındaki Alsas bölgesinin çok romantik yerler barındırdığını vurgulayan Hacıbayramoğlu, "Özellikle Colmar eski şirin evleri, çiçekleri ve süslemeleriyle masalsı bir yer. Colmar'a Fransa'nın Strasbourg şehrinden trenle ya da İsviçre'nin Basel şehrinden otobüsle geçebilirsiniz. Basel'e İstanbul'dan direkt uçuş var" dedi.

YURT DIŞINA GİTMEYENLERE ÖNERİLER

Yurt dışına gidemeyecekler için Türkiye'den romantik yer önerileri de sunan Hacıbayramoğlu "Dalyan Nehri ve nehir gezisi sonrasında ulaşacağınız İztuzu Plajı, harika bir seçenek. Yol boyunca kral mezarlarını seyretmek keyif verici olacaktır. Ayrıca Marmaris, Selimiye Köyü ya da Fethiye'de Faralya hatta Fethiye merkez bile bu bölgede gezebileceğiniz keyifli adresler olabilir" açıklamasında bulundu.

KAPADOKYA; BALONDA EVLİLİK TEKLİFİNİN ADRESİ

Kapadokya'nın karlı görüntüsü eşliğinde ya da balon üzerinde yapılacak romantik gezilerin veya evlilik tekliflerinin de unutulmayacak birer anı olarak kalabileceğini belirten Hacıbayramoğlu. "Kapadokya'da 100 euro gibi bir ücrete balon turu yapıp mağara otellerde konaklayın. Burası soğuk derseniz Ege kıyılarında antik Assos limanı ya da Bozcaada veya Çeşme'yi de tercih edebilirsiniz. Çeşme, Ilıca'da kaplıca keyfi sürmek de mümkün" dedi.

İSTANBUL'DAN UZAKLAŞAMAYANLARA ÖNERİLER

Pazar gününe denk düşen 14 Şubat'ta günübirlik bir şeyler yapmak isteyenler için de Hacıbayramoğlu bakın hangi önerilerde bulundu: "İstanbul'un en romantik iki yeri Ağva ve Adalar için gecikmeden program yapın. Pek çok otel ve restoran rezervasyon almaya başladı. Nehir kenarındaki otellerde kalamasanız bile, bir şeyler yeyip içebilir, Göksu Nehri üzerinde sal keyfi yapabilirsiniz. Büyükada'da güzel bir balık ziyafeti çekip faytonla adayı da turlayabilirsiniz. Hatta çift kişilik bisikletlerden bile kiralayabilirsiniz. Uzağa gidemeyecekler bu alternatifleri değerlendirebilir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim