• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Sertifikalarını Alıp Çalışmaya Başladılar

Sertifikalarını Alıp Çalışmaya Başladılar
Mersin'de dört kurumun işbirliğiyle hayata geçirilen "Asistanım Olur Musun?" projesine katılan üniversite mezunu genç kızlar, sertifikalarını alarak,...

Mersin'de dört kurumun işbirliğiyle hayata geçirilen "Asistanım Olur Musun?" projesine katılan üniversite mezunu genç kızlar, sertifikalarını alarak, Mersin'in önde gelen firmalarında çalışmaya başladılar.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı, TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Toros Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen "Asistanım Olur musun?" projesi sona erdi. Proje sonunda 31 üniversite mezunu genç kız için sertifika töreni düzenlendi. Törene, Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ve Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir de katıldı.

MTSO Meclis Salonu'nda düzenlenen törende konuşan TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi ve Proje Koordinatörü Canan Sunay, iş dünyasının eleman ihtiyacını gidermek adına hazırladıkları projeyi tamamladıklarını söyledi. Proje süresince verilen eğitimleri anlatan Sunay, yönetici asistanının patronun sağ kolu olduğunu belirterek, bu alanda verilecek iyi bir eğitimin önemini vurguladı. Sunay, bundan sonraki aşamada işbaşı eğitim programının başladığını bildirdi.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nden (İŞKUR) Serkan Özada ise projeyi çok önemsediklerini dile getirdi. Üç ilin daha bu alanda proje yapmak istediğini ve kendilerinden proje protokol örneğini talep ettiğini kaydeden Özada, "Bu projemizle Türkiye'ye örnek olduk" dedi.

Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı İbrahim Kiper de buna benzer projeleri önümüzdeki süreçte de devam ettirip gençleri meslek sahibi yapmak istediklerini ifade etti. Bu projenin bir özelliği daha bulunduğuna dikkat çeken Kiper, "İş alımlarında tecrübe şartı aranıyor. Bu proje ile genç kızlarımız İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı kapsamında bir yıl istedikleri kurumda çalışarak hem tecrübe sahibi olacaklar hem de CV'lerine bu tecrübelerini yazabilecekler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, kursa katılanlara sertifikaları verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim