• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

SERKA’nın Proje Destekleri Devam Ediyor

SERKA’nın Proje Destekleri Devam Ediyor
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Prof. Dr. Hüsnü Kapu, 2016 yılında üç temel başlık altında proje desteği vermeye başladıklarını belirtti.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Prof. Dr. Hüsnü Kapu, 2016 yılında üç temel başlık altında proje desteği vermeye başladıklarını belirtti.

Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerinde faaliyet veren SERKA, Oto Sanayi, Hayvancılık ve Kentsel Alt Yapının iyileştirilmesi için destek verdiklerini söyledi.

SERKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Hüsnü Kapu, "2016 yılı içerisinde 3 temel başlık altında proje vermeye başlayacağız. Birincisi daha çok özel sektörün, üretim yapan özel sektördeki işletmelere destek vereceğiz. Özellikle sektör farkı gözetmiyoruz. Bir farklılık olarak özel sektörde oto sanayiyi de işin içerisinde kattık. Oto sanayimizin de kendi teknolojisini yenilemesini istiyoruz. Biraz daha hizmet kalitesini hem artırsınlar. Hem de kendileri yeni teknolojiyi kullanmayı yavaş yavaş öğrensinler" dedi.

Diğer bir sektörün hayvancılık sektörü olduğunu ifade eden Kapu, "Bizim bölgenin en temeli, zaten biz bölge ile ilgili iki gelişme ekseni belirlemiştik. Bunlardan birisi en önemlisi hayvancılık, tarım ve hayvancılık özellikle hayvancılık ve yem bitkisi üretimi. Bu noktada biz hayvancılık yapan, çiftçilerimizin hem kendi hayvan barınak alt yapısını düzenleme , yenileme hem de canlı hayvan kültür ırkı, verimliliğini artırmayı planlıyoruz. İnşallah bunda başarılı oluruz. Tabi bunun davamı, üretimi için ciddi çalışmalarımız var. Önümüzdeki aylar içerisinde üniversiteyle işbirliği içerisinde bunu başlatacağız" şeklinde konuştu.

Üçüncü sektörün Kentsel Alt Yapının iyileştirilmesi olduğuna dikkat çeken Hüsnü Kapu, Kentsel alt yapının iyileştirilmesini çok önemsediklerini kaydetti.

Kapu, "Biz bunu da çok önemsiyoruz. Kentlerimizin yaşam kalitesini, kentlerde yaşam kalitesini biraz daha artırmak, Kentsel Dönüşüm "de sosyal yaşam alanlarının niteliğini artırmaya dönük bir projemiz var. Bundan özellikle dezavantajlı grupların da sosyal hayata katılımı etkin hale getirmek için bu tür başlığı bu yıl açtık. İnşallah bu üç başlıkla birlikte bir de bizim güdümlü projelerimiz var. Güdümlü projelerde de daha çok biliyorsunuz bizim ajansın alanı dört ili kapsıyor. Her bir ilimizin çok acil sorunlarını tespit ediyoruz. Bu sorunları gidermeye dönük kapsamlı proje, güdümlü projelerimizin miktarı biraz daha fazla kaynak olarak, bunları Kars ile ilgili, Kars'taki hem yerel yöneticiler, hem de kamu bürokrasiyle çalışmalarımız devam ediyor. Bu güdümlü projelerin kapsamını belirliyoruz. Ondan sonra doğrudan biz ve o kamu kurumu ortak bir şekilde yürütüyoruz. Her ilin farklı oluyor tabi, bu dönem teknik desteklerimiz devam ediyor. Doğrudan faaliyet destekleri, işte araştırma, inceleme, bu noktada hem sivil toplum örgütleri, hem de kamu kurumları bu noktada bizim bu desteklerden faydalanıyorlar. Yapmak istedikleri bir çalışma varsa ve bir alanla ilgili fizibilite yapmak istiyorlarsa o noktada desteklerimiz var" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim