• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

SERKA Kalkınma Kurul Toplantısı Yapıldı

SERKA Kalkınma Kurul Toplantısı Yapıldı
Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA), 8.Olağan Kalkınma Kurulu toplantısında konuşan SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, Ajansın yeni ve öğrenen bir kuruluş...

Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA), 8.Olağan Kalkınma Kurulu toplantısında konuşan SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, Ajansın yeni ve öğrenen bir kuruluş olduğunu belirtti.

Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı'da faaliyet yürüten SERKA'nın 8.Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı, Ardahan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Ardahan Vali Yardımcısı Abdurrezzak Canpolat, SERKA Kalkınma Kurulu Başkanı Memet Akbaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Korkmaz, SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu ile Kalkınma Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SERKA Genel Sekreteri Kapu, Ajansın yeni ve öğrenen bir kuruluş olduğunu söyledi.

Kapu; "Paydaşlarımız ve kurul üyelerimizle birlikte öğrenmeye devam ediyoruz. Öğrendiklerimizi bölgenin sorunlarının çözümünde kullanmaya çalışıyoruz. Kurum olarak çalışmalar yapıyoruz. Eksikliklerimiz olsa da güzel faaliyetler yaptığımızı düşünüyoruz. Ama bu çalışmalarımızı objektif değerlendirecek olan Kalkınmak Kurulu'dur, paydaşlarımızdır. Kalkınma Kurulumuzun değerlendirmeleri, eleştirileri, katkıları bizim için çok önemlidir. Çünkü eleştiri olmadığı sürece o işten doğru sonuçlar elde edemeyiz" dedi.

"ÇAĞIN TEMAYÜLLERİNİ OKUYAMAYAN TOPLUMLAR GERİ KALIR"

Ardahan Vali Yardımcısı Abdurrezzak Canpolat ise, kalkınmanın önündeki sorunların ancak birlikte çalışılarak aşılabileceğini kaydetti.

Kalkınma Kurulu Başkanı Memet Akbaş, dört ili oluşturan TRA2 bölgesine özel bir teşvik sistemi geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Akbaş, "SERKA'nın amacı sadece hibe desteği vermek değil aynı zamanda yol göstermektir. İklim, altyapı ve ulaşım nedeniyle girişimciler bölgemizi tercih etmemektedir. Organize sanayi bölgeleri altyapıdan yoksundur. Kurumlar arasında koordinasyonu sağlamamız gerekiyor. Hangi yol ve yöntemle yapılacaksa çözüm sürecinin de devam ettirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ramazan Korkmaz da, çağın temayüllerini okuyamayan toplumların geri kaldığını vurguladı.

Büyük şirketlerin artık ülkeleri yönetmeye başladığına dikkat çeken Prof. Dr. Korkmaz, "Komşu ülkelerle olan ticareti arttırmamız gerekiyor. Biz dış ticareti önemsemeliyiz" şeklinde konuştu.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy da, Ajansın tarım, turizm ve sosyal alanlarda her il için önemli raporlar ve kitaplar yayınladığını belirterek son yıllarda bölge illerinde dikkat çeken yatırımların gerçekleştirildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Kalkınma Kurulu üyeleri Ardahan'ın Yalnızçam Kayak Tesisleri'nde bulunan Yalnızçam Oteli'nde grup çalışmalarına katıldı. Üyeler, ticaret ve sanayi, turizm, tarım ve hayvancılık, üniversiteler ve eğitim, gençliğin sosyal gelişim ve SERKA'nın kurumsal gelişimi konularından odak grup çalışmalarına katılarak görüş alışverişinde bulundu.

SERKA Kalkınma Kurul Toplantısı Yapıldı

SERKA Kalkınma Kurul Toplantısı Yapıldı

SERKA Kalkınma Kurul Toplantısı Yapıldı

SERKA Kalkınma Kurul Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim