• BIST 8718.11
  • Altın 2245.967
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1866
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Serdivan’da 4 Bin Öğrenci Diş Bakım Taramasından Geçecek

Serdivan’da 4 Bin Öğrenci Diş Bakım Taramasından Geçecek
Serdivan Belediyesi, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte ilçe genelindeki tüm anaokulu ve ilköğretim 1. Sınıf öğrencilerini ağız ve diş sağlığı...

Serdivan Belediyesi, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte ilçe genelindeki tüm anaokulu ve ilköğretim 1. Sınıf öğrencilerini ağız ve diş sağlığı bilinci için taramadan geçiriyor.

Program kapsamında Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Serdivan İlçe Kaymakamı Ramazan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Dere, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Şerife Çil, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Yasemin Yılmaz, İl Halk Sağlığı Şube Müdürü Deniz Aktaş, Belediye Meclis Üyeleri ve mahalle muhtarı ile birlikte Beşköprü Hacı Emine Oba İlkokulu'ndaki öğrencilerle buluştu.

Diş Hekimi nezaretinde gerçekleşen taramada minik öğrencilere diş sağlığının önemi ve bakım konularında bilgi verildi. Bilgilendirmenin ardından öğrencilere yönelik florürlü vernik uygulaması ve ağız diş taraması yapıldı. Öğrencilerle tek tek ilgilenen ve onların heyecanına ortak olan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar tarama sonrasında yaklaşık 300 öğrenciye protokol üyeleri ile birlikte Diş Bakım Seti hediye etti.

Yapılan çalışmanın sağlıklı bir gelecek için atılan küçük bir adım olduğunu dile getiren bunun yanı sıra ağız ve diş sağlığı bakımının çocukluk döneminde kazandırılmasının önemine de değinen Başkan Alemdar, "Ağız ve diş sağlığının korunması ve çürüksüz bir gelecek için çocuklarımız kadar, anne babalara ve bizlere de önemli görevler düşmektedir. Biz de bu bilinçle ilçemizde eğitim gören tüm anaokulu ve ilköğretim 1. Sınıf öğrencilerimize yönelik çalışma başlattık. Bu tarihe kadar 2 bin 300 öğrencimizi taramadan geçirdik. Toplamda 4 bin öğrencimizi bu program kapsamında taramadan geçireceğiz" dedi.

Yapılan bu çalışmanın geleceğe yönelik bir yatırım olduğunu dile getiren ayrıca bilinçlendirme ve önlemin çocukların ileri yaşlarda sorunsuz gülümsemelerini sağlayacağını ifade eden Başkan Alemdar, "Onlar geleceğimizin teminatıdır, onlar için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Serdivan’da 4 Bin Öğrenci Diş Bakım Taramasından Geçecek

Serdivan’da 4 Bin Öğrenci Diş Bakım Taramasından Geçecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim