• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Serdar Erener Gezicileri eleştirdi

Gezi Parkı eylemlerine verdiği destekle bilinen Serdar Erener, bu kez Gezicileri eleştirdi.
Reklamcı Serdar Erener, Türkiye Gazetesi'nden Fatih Vural ile yaptığı röportajda Gezi Parkı eylemcilerini eleştirdi. Erener, "Gezi, Türkiye ortalamasının bir hayli dışındaydı. Gezi'yi, Türkiye'nin temsil kabiliyeti olan bir yer olarak görmedim" dedi.
 
Serdar Erener, ayrıca Gezi Heyeti'nin de Başbakan'a verdiği sözü tutmadığını belirterek, 'Temsil kabiliyeti olan grup, temsil kabiliyeti yokmuş gibi davrandı' ifadelerini kullandı.
 
İşte o röportaj:
 
GEZİ TÜRKİYE'Yİ YANSITMIYORDU
 
Olaylar sırasında Gezi Parkı'na gittiniz mi?
 
Gittim, baktım. Benim gibi bir insanın oraya gidip bakmamasını düşünebilir misin? Beşiktaş'tayım ve iki adım ötede ne olduğunu merak ettim tabii.
 
Neler gözlemlediniz?
 
Türkiye diye bir organizma, ruh hali varsa; bunun en uç ifadeleri, ana akım tutum ve davranışın dışında ne varsa, orada sembolik de olsa bir araya gelmişti. Çok garipti o açıdan.
 
Radikalliğin birleşmesi mi?
 
Evet, evet. Aslında 'radikal' onu karşılar mı bilmiyorum; ama 'endişeli modernlerin' ve 'modern muhafazakârların' dışında olan ne varsa oradaydı. Gezi, Türkiye ortalamasının bir hayli dışındaydı. Gezi'yi, Türkiye'nin temsil kabiliyeti olan bir yer olarak görmedim.
 
GEZİ HEYETİ BAŞBAKAN'A SÖZÜNÜ TUTMADI
 
Başbakan, Gezi'ye katılanların temsilcilerinden, parkı terk etmeleri için aracılık yapmalarını istediğini; ama kendisine verilen sözün tutulmadığını söyledi. Bu bir gösterge olabilir mi?
 
Bu olayı çok yakından izledim. Kardeşim Sertab (Erener), Başbakan'la görüşmeye giden gruptaydı. Bu göreve kendini aşırı angaje etti. Başbakan'la da özel bir dostlukları var. Hem Sertab'ın müziğine ilgileri var, hem de aynı hastalıktan muzdaripler. Önemli insani paylaşımları var. O toplantıyı Sertab'dan ayrıntılı dinledim. Başbakan'la saatler süren konuşma yapıyorlar. Mesela deniyor ki, 'Başbakan her birinize şu kadar dakika ayırmak istiyor. Katılımcıların sayısını şu kadarla sınırlı tutun.' Deniyor ki, 'Hayır, biz filancaları da istiyoruz.' Sonunda o filancalar da geliyor salona. O gelenler, sadece dinleyici olarak katılsın isteniyor. 'Tamam.' deniliyor. Her şey bitmişken, dinleyici olarak orada bulunan bir kişi, agresif biçimde bir şey söylüyor. Başbakan da bunun üzerine sinirleniyor. Ertesi gün de verdikleri sözü tutmuyorlar. Temsil kabiliyeti olan grup, temsil kabiliyeti yokmuş gibi davrandı.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim