• BIST 10184.46
  • Altın 2402.551
  • Dolar 32.2602
  • Euro 34.7247
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 28 °C

Seo Uzmanı Değişmiş’ten Bilişim İhracat Projesi

Seo Uzmanı Değişmiş’ten Bilişim İhracat Projesi
Seo Uzmanı Ali Değişmiş, "Seo çalışmalarında iki sene öncesine kadar dolar karşılığında yurt dışından link satın alıyorduk, şimdi ise tam tersi...

Seo Uzmanı Ali Değişmiş, "Seo çalışmalarında iki sene öncesine kadar dolar karşılığında yurt dışından link satın alıyorduk, şimdi ise tam tersi başlangıçta kişisel hazırladığım web siteleri ile link satışı yapan durumuna yükseldik" dedi.

Seo Uzmanı Değişmiş, seo çalışmalarında 2 yıl öncesine kadar dolar karşılığında yurt dışından link satın alındığını hatırlattı. Şimdi ise Türkiye'nin başlangıçta kişisel hazırladığı web siteleriyle link satışı yapan durumuna yükseldiğini belirten Değişmiş, "Her sitenin arama motorlarında yükselmek için kendisine referans göstereceği kaliteli ve kabul görmüş web sitelerine, makale veya link ile referans gösterme mecburiyeti bulunuyor. Şuan İngiltere, Rusya, İran, Amerika, Singapur, Almanya, Belçika, Tayvan merkezli birçok ülkede bulunan web sitelerinden 500 civarında talep aldık. Halen giderek artan bu talep karşısında kabul görmüş web site sayımızı artırmayı planlamaktayım" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'YE KATKI SAĞLAYACAK MI?

"Bu çalışmaların ülkeye sağladığı katkı durumu ne olur?" sorusuna yanıt veren Değişmiş, "Şuan için çok büyük katkı sağladığını söylemek zor, ancak sistemsel olarak daha önce bünyemizde bu sitelerimiz mevcut değilken, biz yurt dışından link satın alıyorduk. Şimdi ise dışarıdan bağımsız kendi kaliteli web site linkimizi üretebiliyoruz. Hatta dışarıdan taleplerin korkunç şekilde artması bizim artık sektörel olarak tipik bir ithalattan kurtulup ihracata geçtiğimiz anlamına geliyor" dedi.

RUS SİTELERİ İLE OLAN İLİŞKİLER

"Rus krizinin ardından Rus siteleriyle ilişkiler ne durumda, siber saldırılar sizi de etkiledi mi?" sorusu üzerine ise Değişmiş, şöyle yanıt verdi:

"Kişisel web sitelerimiz ideolojik olmadığı için topyekün Rus siteleri tarafından çekilme söz konusu değildir. Sanırım mali durumlar ve doların yükselmesinden dolayı taleplerinde yüzde 30 azalma durumu bulunuyor. Şuana kadar DDOS saldırısı bize yapılmış değildir. Ancak eğer yapılacak olursa bu anlamda gerekli önlemleri alma konusunda yeterli bilgiye sahibiz. Şimdiye kadar yapılan saldırılar şifre kırma odaklı deneme atakları ufak çaplı halen devam etmektedir, fakat önlemini aldığımızdan dolayı zarar verecek bir boyuta asla gelmedi. Bu denemelerin Rusya odaklı olduğunu düşünmüyorum. Web sitelerimizin önemini bilen ve sitelerimize gizlice link yerleştirmeye çalışan ya da planlarımızı bozmaya çalışan birileri her zaman olabilir."

ALİ DEĞİŞMİŞ'TEN YETKİLİLERE ÇAĞRI

Ali Değişmiş, Ar-Ge çalışmalarıyla bilişim sektöründe bu ihtiyacın oldukça fazla olduğunu ve farkındalık oluşturulması gerektiğini, halen bilişim alanında keşfedilmemiş alanlar olduğunu, bu alanların tespit edilip uzmanlaşma adımlarının atılması konusunda yetkililerden yardım beklediğini belirtti. Değişmiş, "Ülkemizi tanıtmak ve yükseltmek her vatandaşın temel görevidir. Ben naçizane uzmanı olduğum bu konuda bir tez buldum, bu tezi tüm seo uzmanları ve devlet görevlilerinin ortak noktada çalışma yapması ve sistemi geliştirmesi için gereken ne varsa yapmaya hazırım" çağrısında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim