• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Senegal, Ticari İlişkilerini EXPO 2016’da Geliştirecek

Senegal, Ticari İlişkilerini EXPO 2016’da Geliştirecek
Batı Afrika ülkelerinden Senegal, EXPO 2016'ya katılım sözleşmesine imza attı.

Batı Afrika ülkelerinden Senegal, EXPO 2016'ya katılım sözleşmesine imza attı.

Türkiye'nin ilk EXPO'su EXPO 2016'ya katılma kararı alan Senegal Heyeti katılım sözleşmesine imza atmak üzere Antalya'ya geldi. Ülke Komiseri Malick Diop, Senegal'in EXPO sorumlusu Boubacar Diouf ve Senegal'in Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Mustafa Diop, Aksu'da bulunan bin 121 dönümlük sergi alanında proje hakkında bilgi aldı, ardından alanda incelemelerde bulundu.

SENEGAL YEMEKLERİ EXPO 2016'DA OLACAK

Senegal'in EXPO'lar konusunda oldukça deneyimli olduğunu söyleyen Ülke Komiseri Malick Diop, EXPO 2016 ekibinin çok dinamik olduğuna dikkat çekti ve ortaya güzel bir iş çıkacağına inandığını söyledi. Sergi alanındaki tüm unsurların "Çiçek ve çocuk" temasıyla uyuştuğuna vurgu yapan Diop, Batı Afrika'nın lider ülkesi Senegal'in EXPO 2016'da yer almasından mutluluk duyduklarını belirterek şöyle konuştu:

"Senegal'den bütün dünyaya 87 bin ton ürün gönderilmektedir. Biliyorsunuz bahçecilik, bitkileri ve gıdayı da içerir. Biz EXPO 2016'da ülkemizin gıda ürünlerini ve Senegal'in bu alandaki özelliğini göstereceğiz. Kavun, çeri domates, mango, fasulye gibi ürünleri tanıtacağız ve ayrıca Senegal pilavı ve kuskusunu tanıtacağız. Senegal'in mükemmel yemeklerini tattıracağız."

Sergi Alanı'ndaki incelemelerin ardından ajans binasına gelen Senegal Heyeti, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın ile görüştü. Aydın, Senegal Heyeti'nin EXPO'ya katılmasından büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek Senegal'in kültürel özellikleriyle EXPO'ya renk katacağını söyledi.

İKİ ÜLKENİN İŞ ADAMLARI FORUMDA BULUŞACAK

Senegal Ülke Komiseri Malick Diop ise EXPO'lar gibi uluslararası sergilerin temel amacının ülkeleri bir araya getirmek ve bu ülkeler arasında diplomatik, ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmek olduğunu söyledi. Senegal ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geçmişe dayandığını söyleyen Ülke Komiseri Diop, "EXPO süresince işadamlarımız ve Türk iş adamları arasında görüşmeler gerçekleştirmek adına ekonomik forumlar düzenlemeyi planlıyoruz. Bunun için Senegal'den iş adamı grupları getirteceğiz. Bunu özellikle Senegal ihracatçıları ve Türkiye ithalatçıları arasında gerçekleştirmek istiyoruz. 6 aylık süreyi çok iyi değerlendirmek istiyoruz. Bu nedenle Türkiye'nin tüm bahçecilik sektörünü Senegal Bahçesini ziyaret etmeye ve ekonomik forumumuza katılmaya davet ediyoruz."

Görüşmenin sonunda Senegal Ülke Komiseri Malick Diop ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın, katılım sözleşmesine imza attı.

Senegal, Ticari İlişkilerini EXPO 2016’da Geliştirecek

Senegal, Ticari İlişkilerini EXPO 2016’da Geliştirecek

Senegal, Ticari İlişkilerini EXPO 2016’da Geliştirecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim