• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Sendika başkanı, memurluktan attıldığını gösteren 'sarı zarfı' yaktı

Sendika başkanı, memurluktan attıldığını gösteren 'sarı zarfı' yaktı
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt,...

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, memurluktan atıldığının tepliğ edildiği "sarı zarfı" yaktı. Karakurt, "Davulla zurnayla geri döneceğim. Kül olup gideceksiniz bir gün sizde." dedi.

CHP'li Mustafa Akaydın'ın belediye başkanlığı döneminde (15 Haziran 2009) memur olarak açıktan atamasının yapılan İlhan Karakurt'un görevine, AK Partili Menderes Türel tarafından "atama kanuna aykırı" gerekçesiyle son verilmişti. Karakurt'un memurluktan atılmasını Tüm-Bel-Sen merkez yönetim kurulu ve diğer üyeler tarafından protesto edildi. Açıklama için Antalya Büyükşehir Belediyesi binasına gelen grubunun önü özel güvenlik görevlileri tarafından demir bariyerlerle kesildi. Sıkı güvenlik önlemi alınırken çevik kuvvet ekipleri de hazır bekletildi. Belediye binasının biraz uzak bir noktada toplana grup üyeleri, "İlhan Karakurt yalnız değildir, yaşasın iş emek özgürlük mücadelemiz, zafer direnen emekçinin olacak, emek düşmanı Türel istifa, Türel şaşırdı sabrımızı taşırdı" sloganları attı. Eyleme katılan bir kişi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in temsili karnesi ortaya çıkardı. "Okulu" kısmında Antalya Büyükşehir Belediyesi yazan karnede, "hal ve gidişe" sıfır, "işten atmaya" ise 100 yazıldı.

Karakurt'a destek için gelen Tüm-Bel-Sen Genel Sekreteri Mümtaz Başer, şube başkanının işten atılmasını "saldırı" olarak yorumladı. AK Parti'nin 657 sayılı devlet memurları kanununda yapılacak değişiklikle kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldırmayı planladığını belirten Başer, "Önce mücadelede öne çıkan yöneticilerimizden başlamak istiyor. İşten atmalarınız bizi yıldıramayacak. Göreve geldiğinden bu yana ulaşımı dahi olmayan yerlere işçileri süren, intihara sürükleyen, işten atan, şube başkanımız hakkında 5 kez soruşturma açan, iki kez Gündoğmuş'a süren, 4 kez görev yerini değiştiren, emek düşmanı Menderes Türel yönetimi hakkında hukuksuz uygulamaları karşı yüzlerce dava açtık. Bu hukuksuz uygulamalar sendikamızı geriletemeyince anlaşılan Türel son çare olarak şube başkanımızı işten atmakta buldu." ifadelerini kullandı.

Başer, Türel'in kanun ve mahkeme kararları yerine, keyfi ve hukuksuz bir işlemle İlhan Karakurt'un çalışma hakkını sonlandırdığını, bunun durumun demokrasi değil diktatörlük koşullarında olacağını savundu. İşten çıkarma kararın geri alınmasını talep eden Başer, Karakurt'un davul zurnayla Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevine döneceği günün yakın olduğunu kaydetti.

SARI ZARFI YAKTI

Memurluktan atılan İlhan Karakurt da yalan söylemediğini, haram yemediğini belirterek, "Bugün haram yiyenler, hırsızlık yapanlar, yetimin hakkının üzerlerine konanlar, çocuklarına saraylar, saltanatlar hazırlayanlar, ayakkabı kutularıyla geleceğimizi çalanlar gibi şükürler olsun ki arkamızda böyle bir kirli miras bırakmadık." dedi.

Memurluktan atıldığının tebliğ edildiği sarı zarfın kamu emekçileri nezdinde hiçbir hükmünün olmadığını ifade eden Karakurt, daha öncede kendisine gönderilen sarı zarfları yaktığını açıkladı. Karakurt, "Gündoğmuş'a sürdüğünde bu zarfı yakmıştım. Şimdi Sayın Türel büyük bir zarf vermiş. İçine kendini de koysan, hükümüteni de koysan, iktidarın tamamını da koysan ben buraya davulla zurnayla geri döneceğim. Bu da sana ders olsun. Demokratik baskıların hükmü bu kadardır. Kül olup gideceksiniz birgün sizde." diye konuştu.

Karakurt, konuşmasını bitirdikten sonra zarfı yakarak yer attı.

Tüm-Bel-Sen üyelerinin protestosuna CHP İl Başkanı Semih Esen de destek verdi.

Sendika başkanı, memurluktan attıldığını gösteren 'sarı zarfı' yaktı

Sendika başkanı, memurluktan attıldığını gösteren 'sarı zarfı' yaktı

Sendika başkanı, memurluktan attıldığını gösteren 'sarı zarfı' yaktı

Sendika başkanı, memurluktan attıldığını gösteren 'sarı zarfı' yaktı

Sendika başkanı, memurluktan attıldığını gösteren 'sarı zarfı' yaktı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim