• BIST 10336.5
  • Altın 2401.232
  • Dolar 32.2653
  • Euro 34.7587
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 27 °C

Senarist-yazar Ahmet Turgut Öğrencilerle Buluştu

Senarist-yazar Ahmet Turgut Öğrencilerle Buluştu
Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü, Akşehir...

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü, Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Center Yayınevi işbirliği ile "Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor" ismiyle düzenlenen proje kapsamında okullarda düzenlenen etkinliklerle, öğrenciler ile yazar buluşmaları sürüyor.

Proje kapsamında Senarist-Yazar Ahmet Turgut; Akşehir Seyyit Mahmut Hayrani Anadolu Lisesi, Akşehir Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi, Akşehir Şehit Öğretmen Gürkan Arıtürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki etkinliklerde öğrencilerle buluştu.

Öğrencilere okumanın önemini anlatan Turgut, Kuran-ı Kerim'de bile ilk emri oku olan bir dinimiz olmasına rağmen okuma konusunda yetersiz kalındığından söz etti. Mürekkeplerin aktığı bir ülkede kan akmayacağını ama mürekkep akmayan bir ülkede ise kan akacağını söyleyen Ahmet Turgut, "Eskiden bu yana kitabın ve okumanın insanlara kötü bir şey gibi gösterilmek isteniliyor. Ülkemizde, okumak cehaleti alır ama eşeklik baki kalır, okuya okuya kafayı yedi gibi okumanın sanki kötü bir şey gibi gösterildiği birçok deyim ve atasözü var. Bu nedenle insanlarımız maalesef okuma konusunda yetersiz kalıyor" dedi.

Konuşmasında kitaplarını nasıl yazdığını da anlatan Ahmet Turgut, öğrencilerden gelen soruları da cevapladı. Senarist-Yazar Ahmet Turgut okullardaki söyleşilerinin sonunda kitaplarını da imzalarken, Turgut'un okullardaki etkinliklerine Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut İşcan'da eşlik etti.

Senarist-yazar Ahmet Turgut Öğrencilerle Buluştu

Senarist-yazar Ahmet Turgut Öğrencilerle Buluştu

Senarist-yazar Ahmet Turgut Öğrencilerle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim