• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Selçuk’ta Köpekler Kısırlaştırılıyor

Selçuk’ta Köpekler Kısırlaştırılıyor
Hayvanları Koruma Derneği Kuşadası Temsilciliği, İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan birçok köpeği kısırlaştırma işlemi yaptı.

Hayvanları Koruma Derneği Kuşadası Temsilciliği, İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan birçok köpeği kısırlaştırma işlemi yaptı.

Selçuk Belediyesi ekiplerine yardımcı olan ve Kuşadası'nda temsilciliği olan Almanya Sunnydays for Animals Derneği üyeleri, 44 köpeğe özel bir veteriner kliniğinde kısırlaştırılma işlemi uyguladı. Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadığını ifade eden Hayvanları Koruma Derneği Kuşadası Temsilcisi Angelika Doris, "Selçuk Belediyesi'nin zor şartlarda önemli bir görevi üstlenmesi bizler için çok anlamlı. Görevli arkadaşımız Helga ile zaten uyumlu bir işbirliği sergiliyoruz. Bu çalışmalarımızın ilk kez bir başkan tarafından makamında bizi ağırlayarak teşekkür plaketi vermesinden çok duygulandım. Kendilerine derneğimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.

Kısırlaştırmanın kedi ve köpeklerin daha sağlıklı ve uzun yaşayabilmelerini sağladığını belirten Angelika, "Kısırlaştırılmayan kedi ve köpekler bazı sağlık problemleriyle karşılaşabilirler. Bu riski en aza indirmek için kısırlaştırmanın yapılması uygundur. Biz de bu durumu ele alarak Selçuk Belediyesi ve Sunnydays for Animals Derneği ile birlikte ortak bir çalışma gerçekleştirdik. Sahipsiz birçok köpeği derneğin kliniğine götürerek kısırlaştırdık" dedi.

Dernek yetkililerine teşekkür eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ise şunları söyledi:

"Belediyemiz bünyesinde yer alan Geçici Rehabilitasyon Merkezi'nde bakımı yapılan sokak köpeklerinden 44 tanesi Sunny Days For Animals Derneği Kuşadası Temsilciliği'nin katkıları ile kısırlaştırıldı. Dernek yetkililerine kısırlaştırılma işlemi için en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Konu ile ilgili gösterdikleri hassasiyeti takdir ediyorum. Bu örnek davranışın yaygınlaşmasını arzu ediyorum."

Başkan Bakıcı, daha sonra ise Hayvanları Koruma Derneği Kuşadası Temsilciliği adına Angelika Doris'e teşekkür belgesi verdi.

Selçuk’ta Köpekler Kısırlaştırılıyor

Selçuk’ta Köpekler Kısırlaştırılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim