• BIST 10247.75
  • Altın 2393.909
  • Dolar 32.2484
  • Euro 34.6675
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 20 °C

Şeker-iş’ten Fabrika Taşınma İddialarına Tepki

Şeker-iş’ten Fabrika Taşınma İddialarına Tepki
Malatya Şeker İş Sendika Başkanı Nuri Murat, Şeker Fabrikası'nın Sivas'a taşınacağı yönündeki iddialarla ilgili olarak fabrikanın Sivas'a taşınmasının...

Malatya Şeker İş Sendika Başkanı Nuri Murat, Şeker Fabrikası'nın Sivas'a taşınacağı yönündeki iddialarla ilgili olarak fabrikanın Sivas'a taşınmasının kendi bakış açılarıyla imkansız göründüğünü belirtti.

Malatya Şeker Fabrikası'nın Sivas'a taşınacağı iddialarına Malatya Şeker İş Sendikası'ndan tepki geldi. Şeker İş Sendika Başkanı Nuri Murat, iddiaların çalışanları ciddi anlamda üzdüğünü ve rahatsız ettiğini ifade etti. Fabrikanın taşınmasının halihazırda imkansız göründüğüne işaret eden Murat, "Malatya Şeker Fabrikası, 1956'da bu yana Malatya halkına hizmet emiştir. Bu açıklama bazı gerçekleri paylaşmayan, gerçek dışı bazı iddialarla ortaya çıktı. Sözde Malatya Şeker Fabrikası kapanma noktasına gelmiş, pancarın yüzde 90'ını Sivas bölgesinde alıyor gibi asılsız iddialarla açıklamalar yapılmış. Bu açıklama bizi ve çalışanlarımızı ciddi anlamda rahatsız etti. Sanki Malatya sahipsiz, Malatya'nın hiç sahibi yok. Malatya'da işsizlik sorunu yokmuş gibi bu fabrika Sivas'a kurulur ise istihdam açısından iyi olacağı ve oluşturacağı katman değerin Sivas için iyi olacağı düşünülüyor. Sanki Malatya'nın böyle bir sorunu, sıkıntısı yokmuş gibi konuşuluyor. Fabrikanın Sivas'a taşınması bizim bakış açımızla imkansız bir durum. Sivas'ta kamuoyunu oluşturulmak için böyle bir açıklama yapılmış. Bu tür haberler çalışanları moral ve motivasyon açısından olumsuz etkiliyor. Malatya Şeker Fabrikası, geçen yıl 35 bin ton şeker üretti, 330 bin ton pancar işledi. Bu sene için son 20 yılın rekoru 525 bin ton pancar ektik. Bunun karşılığında 55 bin ton şeker hedefliyoruz. Böyle bir fabrikaya "kapatılma noktasına gelmiş" demek ne kadar doğru. Ben buradan Malatya'daki sivil toplum örgütlerine ve siyasilere sesleniyorum, bu olaya duyarsız kalmasınlar" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim