• BIST 9889.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Şehzadeler’den Sağlığa Tam Destek

Şehzadeler’den Sağlığa Tam Destek
Şehzadeler Kaymakamlığı ile Şehzadeler Belediyesi 2015 yılının son gününde önemli bir protokole imza attı.

Şehzadeler Kaymakamlığı ile Şehzadeler Belediyesi 2015 yılının son gününde önemli bir protokole imza attı.

Yaklaşık 4 ay önce hizmete giren Şehzadeler Sağlıklı Yaşam Merkezi'ne Şehzadeler ilçesindeki vatandaşların daha kolay ulaşmasını sağlamak için Şehzadeler Kaymakamlığı ile Şehzadeler Belediyesi arasında protokol imzalandı. Protokole Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, İl Müftüsü Sinan Cihan, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen, Şehzadeler Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Müjde İlgün ve Şehzadeler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Esin Ağırkaya katıldı. Şehzadeler Kaymakamlığı, Şehzadeler Belediyesi, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehzadeler Toplum Sağlığı Merkezi'nin işbirliği ile hazırlanan protokolde, Şehzadeler ilçesinde yaşayan vatandaşların erken teşhis edilebilir kanser türleri hakkında bilgilendirme, danışmanlık, tetkik ve taramalara dayalı tanılama işlemlerinin yapılması için işbirliği yapıldı.

"KANSER TARAMASINDA BÜYÜK YOL ALDIK"

Protokol töreninde konuşan Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, "Şehzadeler Sağlıklı Yaşam Merkezi, gerek bölgesinde, gerek Manisa'nın genelinde halkımıza, halk sağlığına daha iyi bir konuma getirmek anlamında çok ciddi çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmaların bir boyutu da kanser taramaları. Buradan halkımızın olabildiğince faydalanması gerekiyor. Bunun için de eğitimler verip, TV programlarında bilgilendirmeler yapıyoruz. Kanser taramalarında bu merkezin açılmasıyla birlikte anlamlı bir mesafe aldık. Sağlık Bakanlığımız her hafta kanser taramalarında en başarılı illeri yayınlıyor. Meme kanseri taramalarında ilk defa ilk 10'a girdik. Bundan sonraki noktada çok daha ileri bir noktaya geleceğiz. Bunu sağlamak için bir hayırseverimiz bir kamyon almıştı. Buna seyyar kanser tarama cihazı koyduk. Önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek. Artık birçok yerde hastalarımızın ayağına gitmiş olacağız. Ama yine her mahalleye gitmesi mümkün değil. Vatandaşlarımızın hizmete ulaşması ihtiyacımız var. Burada da bizim en büyük yardımcımız, belediyelerimiz oluyor. Şehzadeler Belediyemiz bu konuda, ilk 10'a girmemizde en büyük katkısı ve etkisi olmuştur. Belediyemiz, vatandaşlarımızı mahallesinden alıp, buraya getirilmesi ve burada taramaları yapıldıktan sonra, tekrar onların evlerine götürülmesiyle ilgili bize destek oluyor. Bugün de bununla ilgili resmi bir prosedüre oturtmak anlamında bir protokol hazırlandı. Şehzadeler Kaymakamlığı ve Şehzadeler Belediyesi arasında bir protokol imzalanacak. Bu bölgede Şehzadeler Belediyemiz, vatandaşlarımızın buraya taşınması noktasında destek olacak. Umut ediyoruz ki, çok daha iyi bir noktaya gelecek. Şu anda geldiğimiz nokta da bu hedeflere ulaşabileceğimizi gösteriyor. Hayırlı olsun" dedi.

"HER ZAMAN KURUMLARIN YANINDAYIZ"

Tay'ın ardından konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Padişahımız Kanuni Sultan'ın ifade ettiği gibi, "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" sağlığın ne demek olduğunu biliyoruz. Çünkü insan kısa süreli sağlığını kaybettiğinde aklına başka hiçbir şey gelmiyor. Öyleyse biz de Şehzadeler Belediyesi olarak, insan merkezli ve hizmet odaklı belediyecilik anlayışımızın gereği olarak sınırlarımızda yaşayan vatandaşlarımızın daha sağlıklı olabilmesi, öncesinde gerekli tedbirleri alabilmesi için Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün çalışmalarına destek verdik. Bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Bu bağlamda da erken teşhisin kanseri önleme ve sağlıklı noktasında ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızı bu merkeze ulaştırarak, onların servis hizmetlerini vererek, sağlık kontrollerini ve gerekli tedbirlerini almalarını katkıda bulunmuş oluyoruz. Ben böylesine güzel bir merkezin çalışmalarına en büyük desteği veren Kaymakamımıza, Halk Sağlığı Müdürümüze ve camileri gerçek ve uygun bir şekilde değerlendirerek, halkın sağlığına önem veren ve camilerde halkın sağlığıyla ilgili eğitimleri verdiren İl Müftümüze, Şehzadeler İlçe Müftümüze, Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Şehzadeler her zaman kurumlarımızın yanındadır. Belediye olarak yasalar ve imkanlar nispetinde, halkımızın sağlığı ile ilgili çalışmalara vereceğimiz destekler, bundan sonra da artarak devam edecektir. 2015 yılının son hayırlı protokolünü imzalıyoruz. Halkımızın sağlığıyla ilgili önemli bir protokolle 2015 yılını kapatıyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah 2016 yılında da nice güzel çalışmalara bismillah demek temennisiyle" diye konuştu.

"HAYIRLI OLSUN"

Son olarak konuşan Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, "Şehzadeler Belediyemiz bugüne kadar olduğu gibi bütün çalışmalarımızda ve faaliyetlerimizde bize destek olma sözü verdi. Vatandaşlarımızın toplu olarak olduğu yerlerden bu merkeze gelmesi anlamında bize destek olacaklar. Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik'e ve personeline çok teşekkür ederim. Katıldığım TV programlarında bu merkezi anlattım. "Karı-koca ve çocuklarla birlikte bu merkeze geldiğinizde mutlaka birinizin derdine deva bulabiliyorsunuz. Örneğin, çocuğunuzda obezite belirtisi varsa, bu merkezde deva bulabilirsiniz. Eğer eşiniz sigara içiyorsa, sigarayı bu merkezde bıraktırabiliyorsunuz. Özellikli bayanlarda kanserle ilgili belirti ve ön teşhis gerekiyorsa, bu merkezde çözüm bulabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu merkez çok önemli. Fiziki olarak güzel bir merkez yapıldı. Ama günlük gelen hasta sayısının 100'ün üzerinde olması lazım ki, bu kadar personel de görevlerini icra etsin. Protokolümüz hayırlı uğurlu olsun. 2015 yılını acısıyla-tatlısıyla tamamladık. 2016 yılının Şehzadeler, Manisa ve ülkemizde yaşayan vatandaşlarımız için kazasız, belasız, güzel ve mutlu bir yıl olmasını diliyorum" dedi. Konuşmaların ardından Kaymakam Çorumluoğlu ve Başkan Çelik arasında protokol imzalandı.

Şehzadeler’den Sağlığa Tam Destek

Şehzadeler’den Sağlığa Tam Destek

Şehzadeler’den Sağlığa Tam Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim