• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Şehzadeler’de Asansörler 2 Yıl Daha TSE’ye Emanet

Şehzadeler’de Asansörler 2 Yıl Daha TSE’ye Emanet
Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki asansörlerin yıllık periyodik kontrollerinin güvenli bir şekilde yapılması amacıyla imzalanan protokol kapsamında ilçede...

Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki asansörlerin yıllık periyodik kontrollerinin güvenli bir şekilde yapılması amacıyla imzalanan protokol kapsamında ilçede bulunan bin 819 asansör, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından kontrol edilecek.

Şehzadeler Belediyesi ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol törenine, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ulus Kotluca ve TSE Manisa İl Temsilcisi Muhittin Aydın katıldı. Protokol gereği, Şehzadeler ilce sınırları içerisinde bulunan asansörlerin yıllık periyodik kontrolleri 2 yıl daha TSE tarafından yapılacak. Protokol töreninde konuşan Başkan Yardımcısı Ulu Kotluca, "Asansörler yaşantımızın çok önemli bir parçası. Ama daha önce bu konuya yeterli önemli hiç verilmemiş. Yaşantımızı bu kadar kolaylaştıran veya yüksek katlarda yaşama imkânı sağlayan asansörlerin bir makine olduğunu unutmaktayız. Boşlukta çocuklarımızı, ailemizi taşıyan asansörlerin de her makinenin ihtiyaç duyduğu gibi düzenli bakımları ve kontrolleri yapılması gerekmektedir. Ancak biz göreve başladığımızda bu konuda kapsamlı bir çalışma yoktu. Elimize bir arşiv veya araştırma da ulaşmadı. Şehzadeler'de kaç adet asansör olduğunu bile bilmiyorduk. Biz 15 Aralık 2014 tarihinde TSE'yle protokol imzaladık. TSE'yle sıkı bir işbirliği yaparak 1 yıl boyunca güzel bir çalışma ortaya koyduk. Bu protokol çerçevesinde Şehzadeler sınırları içerisinde asansör envanter çalışması yapıldı ve bin 819 adet asansör tespit edildi. Yönetmelik gereği tüm asansörlerin her yıl kontrol edilmesi gerekiyor. Bu kontroller yönetmelik gereği zorunlu ve güvenliğimiz için çok önemli. Biz Şehzadelerde bulunan bin 819 asansörün bin 407'si TSE tarafından kontrol edildi. Bu asansörlerin b,n 253 tanesi kırmızı etiket (can ve mal güvenliği açısından tehlikeli olarak) ile etiketlenmiştir. Asansörlerimizin sadece 168 tanesi yeşil etiket (güvenli) ile etiketlenmiştir. Bu sayı gerçekten çok üzücüdür. Geçmişte bu konunun nasıl ihmal edildiğini göstermektedir. Biz insanımızın güvenliğini önemsiyoruz. Mayıs ayında 2 adet asansörümüzün 1 tanesi kırmızı etiketle etiketlendi ve biz bu asansörü mühürledik. Daha sonra da yenileme yoluna giderek güvenli hale getirdik. Şimdi tehlike saçan tüm asansörleri hizmet dışı bırakıyoruz. Çalışmalarımızda önceliğimizi kamuya ait tehlikeli asansörleri güvenli hale gelene kadar hizmet dışı bırakmaya veriyoruz. Bunun dışında da tehlike saçan bina asansörlerini hizmet dışı bırakma çalışmamız başlamıştır. İnsanımızın güvenliği açısından asansörlerimizin eksikliklerinin biran önce giderilerek yeşil etiketli yani güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak en büyük amacımız. Asansör yönetmeliği değiştiği için TSE ile olan protokolümüzü yeniliyoruz. Şehzadelerin asansörleri 2 yıl daha TSE'ye emanet" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim