• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Şehzadeler’de Asansör Denetimleri Başladı

Şehzadeler’de Asansör Denetimleri Başladı
Şehzadeler Belediyesi ve Türk Standartları Enstitüsü arasında imzalanan iş birliği protokolü gereği Şehzadeler ilçesindeki bin 812 asansörün denetimleri...

Şehzadeler Belediyesi ve Türk Standartları Enstitüsü arasında imzalanan iş birliği protokolü gereği Şehzadeler ilçesindeki bin 812 asansörün denetimleri başladı.

Geçtiğimiz yıl Türk Standartları Enstitüsü ile Şehzadeler Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında Şehzadeler ilçesinde bulunan bin 812 asansörden yaklaşık bin 500 asansör denetimlerden geçti. Şehzadeler Belediyesi adına TSE ekiplerinin yaptığı denetimlerde bin 358 asansör kırmızı etiket, 5 asansör sarı etiket, 27 asansöre yeşil etiket yapıştırılırken bazı asansörlerinde çalışa bilir durumda ancak bazı eksikliklerinin olduğu tespit edildi. Şehzadeler Belediyesi olarak vatandaşların can güvenliğine büyük önem verdiklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Geçtiğimiz yıl Türk Standartları Enstitüsü ile yaptığımız protokol gereği Şehzadeler ilçesinde bulunan bin 812 asansörün denetimi TSE tarafından yapılıyor. Bu yıl yapılan periyodik denetimlerde bin 812 asansörden yaklaşık bin 500 tanesi denetimlerden geçti. Yapılan bu denetimler neticesinde kullanımında sakınca görülen yaklaşık bin 358 asansöre kırmızı etiket takılarak kullanımı yasaklandı. Bunun yanı sıra yapılan denetimlerde 5 asansöre sarı etiket yapıştırılırken sadece 27 asansör denetimlerden geçerek yeşil etiket yapıştırıldı. Vatandaşlarımızın can güvenliği açısından son derece önemli olan bu denetimler neticesinde kırmızı etiket takılan bu asansörlerin mutlak suretle bakımlarının yapılarak eksikliklerinin tamamlanması gerekmektedir. Gerek bina yöneticilerinin gerekse o binalarda oturan sakinlerin bunu mutlaka göz önünde bulundurmaları ve gerekli tüm önemleri almaları gerekmektedir. Şehzadeler ilçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızınız can ve mal güvenliğini önemsiyoruz bu nedenle TSE'nin uzman ekiplerinin yapmış olduğu bu denetimler devam edecektir" dedi.

Şehzadeler’de Asansör Denetimleri Başladı

Şehzadeler’de Asansör Denetimleri Başladı

Şehzadeler’de Asansör Denetimleri Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim