• BIST 9771.79
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Şehzadeler Kent Konseyi’nden Engelli Kadınlara Girişimcilik Kursu

Şehzadeler Kent Konseyi’nden Engelli Kadınlara Girişimcilik Kursu
Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi, engeli kadınlara yönelik girişimcilik kursları başlattı.

Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi, engeli kadınlara yönelik girişimcilik kursları başlattı. Yüzde 40 oranında engel grubunda bulunan kadınlara yönelik başlatılacak olan girişimcilik kursları ile engelli kadınların iş hayatına katılımları sağlanacak.

Yaptığı çalışmalarda engellilere ve kadınlara her platformda pozitif ayrımcılık yapan Şehzadeler Belediyesi, engelli kadınlar için yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR ve Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği arasında düzenlenen engelli kadınlara öncelikli uygulamalı girişimcilik kursu protokolü imzalandı. Düzenlenen protokol gereği yüzde 40 ve üzeri engeli bulunan kadınlar için düzenlenecek girişimcilik kursları ile engelli kadınların iş gücüne kazandırılmasını sağlayacaklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, "Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR ve Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak yapmış olduğumuz bu ortak projemiz ile engelli kadınlarımızın iş hayatına katılmalarını sağlamış olacağız. Bu girişimcilik kurslarımız için başvuralar 25 Ocak tarihinde son bulacaktır. Başvurmak isteyen en az ilkokulu mezunu engelli kadınlarımız başvurularını nüfus cüzdan fotokopileri ile birlikte Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine yapmaları gerekmektedir. Yine 25 Ocak saat 10.00" da başvurusu kabul edilenler için Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği binasında mülakatlar yapılacaktır. Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR ve Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği işbirliğinde engelli kadınlara yönelik düzenlediğimiz bu projemizde öncelikli hedefimiz engelli kadınların istihdamının korunması arttırılması ve geliştirilmesidir. Bu eğitimlerden başarılı olan engelli kadınlar KOSGEB'in yeni girişimci desteği ile engellilerin işlerini korumalarına yönelik hibe destek projelerine başvurabilecekler ve kendi işlerini kurma imkânına kavuşacaklar. Bu projemizde yeteri sayıda engelli kadınlarımızın başvurmaması halinde girişimcilik fikri olan diğer kadınlarımızda başvurabilecekler" dedi.

Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, engelli ve kadınlara yönelik Şehzadeler Belediyesi olarak pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim