• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Şehzadeler, Çanakkale Şehitlerini Unutmadı

Şehzadeler, Çanakkale Şehitlerini Unutmadı
Şehzadeler Belediyesi ve Şehzadeler İlçe Müftülüğü Çanakkale Deniz Zaferinin yıl dönümü nedeni ile Hatuniye Camiinde sabaha namazının ardından vatandaşlara...

Şehzadeler Belediyesi ve Şehzadeler İlçe Müftülüğü Çanakkale Deniz Zaferinin yıl dönümü nedeni ile Hatuniye Camiinde sabaha namazının ardından vatandaşlara buğday çorbası ikramı yaptı. Türk askerinin Çanakkale'de zor şartlar altında savaş verdiğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanvekili İsmail Önal, "Böylesine zor şartlarda vatan savunması yaparak bizlere bu Ülkeyi veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum" dedi.

Şehzadeler Belediyesi ve Şehzadeler İlçe Müftülüğü Çanakkale Şehitleri için sabah namazında Hatuniye Camii bahçesi ve Beyaz Fil binası önünde vatandaşlara yağlı buğday çorbası dağıttı. Sabah namazı ve çorba dağıtım programına Şehzadeler kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanvekili İsmail Önal, Şehzadeler Kaymakamı Mehmet Cesur ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hatuniye Camiinde kılınan sabah namazının ardından Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Şehzadeler Belediye Başkan vekili İsmail Önal cami cemaatine çorba dağıttı. Çanakkale ruhunu yaşatmak için vatandaşlara, Çanakkale askerinin yemeği olan yağlı buğday çorbası ikram ettiklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkan vekili İsmail Önal, "Öncelikle 101. Yılında Çanakkale şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla yad ediyorum. Bu gün bu toraklarda rahatça yaşaya biliyorsak o gün memleketi için canını hiçe sayan kimi 15 yaşında olan şehitlerimize borçluyuz. O gün zor şartlar altında savaşarak vatanını savuna kahraman askerler bir yandan düşmanla savaşırken bir yandan zorlu şartların üstesinde gelmeyi başarmışlardır. Savaşın son günlerine yaklaşıldığında savaş nedeni ile erzak bitme noktasına gelmiş ve kahraman Türk askerimiz yağ buğday çorbası yiyerek gıdasını almış ve ayakta kalmıştır. Şehzadeler Belediyesi olarak bizde bu gün Çanakkale şehitlerimizin anısına vatandaşlarımıza yağlı buğday çorbası ikramında bulunuyoruz. Böylesine zor şartlarda vatan savunması yaparak bizlere bu Ülkeyi veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum" dedi.

"TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET ANIYORUM"

Çanakkale savaşında Milletin canını hiçe sayarak siperlere koştuğunu ifade eden Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, "Böylesine anlamlı bir program nedeni ile Şehzadeler Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Çanakkale şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bu gün burada askerimizin cephede yediği yağlı buğday çorbasından halkımıza ikram ediyoruz. Bununla birlikte ecdadımızın ne kadar zor şartlar altında vatan savunması içerisinde olduklarını bir kez daha görmüş olduk. Canları pahasına vatan savunması için neredeyse ülkenin tüm erkekleri kadınların seferber olmuş ve tüm kesimi ile cephede yer almıştır. Ben başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimiz rahmet ve minnetle yâd ediyorum." diye konuştu.

Şehzadeler, Çanakkale Şehitlerini Unutmadı

Şehzadeler, Çanakkale Şehitlerini Unutmadı

Şehzadeler, Çanakkale Şehitlerini Unutmadı

Şehzadeler, Çanakkale Şehitlerini Unutmadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim