• BIST 8871.74
  • Altın 2241.161
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0876
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Şehzadeler, 438 yıllık tarihi çeşmeye yeniden hayat veriyor

Şehzadeler, 438 yıllık tarihi çeşmeye yeniden hayat veriyor
Şehzadeler Belediyesi Dilşikar Camii önünde ve tarihi Bedesten Nikah salonunun ön ve arka kısmında bulunan 3 çeşmeyi restore ederek halkın kullanımına...

Şehzadeler Belediyesi Dilşikar Camii önünde ve tarihi Bedesten Nikah salonunun ön ve arka kısmında bulunan 3 çeşmeyi restore ederek halkın kullanımına açıyor. Şehzadeler Belediyesi olarak tarihe her zaman sahip çıktıklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Şehzadeler'de tarihimizi gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz." dedi.

Yaptığı projeler ile tarihi eserleri gün yüzüne çıkaran Şehzadeler Belediyesi, Dilşikar Camii önünde bulunan 438 yıllık tarihi çeşmede restorasyon çalışması başlatıyor. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu restore edilecek olan tarihi çeşmede incelemeler de bulundu. Dilşikar Camii önünde bulunan tarihi çeşmenin yanı sıra tarihi Bedesten Nikah Salonunun ön ve arka kısmında bulunan iki çeşmenin restore edilerek halkın kullanımına sunulacağını ifade eden Başkan Çelik, "Şehzadeler Belediyesi olarak tarihimize çıkmaya devam ediyoruz. Dilşikar Camimizin önünde 1579 yılında yapılmış olan tarihi çeşmede incelemelerde bulunuyoruz. Şehzadeler Belediyesi olarak Camimizin önünde bulunan çeşme ile tarihi Bedesten'in ön ve arka kısmında bulunan 2 çeşmenin restorasyon projelerini hazırladık, gerekli olan ihale çalışmalarını da tamamladık. Bu 3 tarihi çeşmemizin restorasyon çalışmalarına başlıyoruz. Şehzadeler'deki bu 3 tarihi çeşmeyi aslına uygun bir şekilde restore ederek halkımızın hizmetine sunmuş olacağız. Bunun yanı sıra Dilşikar Hatun Hamamının hemen yanındaki 3228 - 3229 ve 3230 adaları arasında bir imar yolu açtık, bu adalar arasında eski bir ev vardı onun kamulaştırmasını gerçekleştirdik ve yıkımını gerçekleştirdik. Bu yıkım çalışması esnasında tarihi bir duvar gün yüzüne çıktı. Bu tarihi duvarında restorasyon projelerini hazırladık, projemiz İzmir 2 numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylandı. Bu tarihi duvarın da ihalesini gerçekleştirdik. Yıkım çalışmaları esnasında ortaya çıkan tarihi duvarında restorasyon işlemini bu 3 tarihi çeşmemiz ile birlikte tamamlayacağız. Tarihi Dilşikar Hatun Hamamının arka kısmında açmış olduğumuz imar yolunu da koruma kurulunun önerisine uygun bir şekilde uygun malzemelerle kaplayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Şehzadeler Belediyesi olarak göreve geldiğimizden beri ecdadımızın bizlere miras bıraktığı tüm tarihi eserlere sahip çıkıyoruz. Bundan önce tarihi Alaybey Camiinde yaptığımız çalışma, tarihi Kurşunlu Han'da devam eden restorasyon işlemlerimiz şimdi de 3 adet tarihi çeşme çalışmalarımız devam edecek, tüm hemşehrilerimiz için hayırlı uğurlu olsun" dedi.

"Şehzadeler'de tarih gün yüzüne çıkıyor"

Şehzadeler Belediyesinin tarihi eserlere sahip çıktığını ifade eden Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, "Manisa'da Şehzadeler ilçesinin, modern bir yaşam tarzına kavuşurken, Tarihine de sahip çıkması bizleri son derce mutlu ediyor. Ecdadımız bu eserleri o dönemler imkanlar yokken hayata geçirmiş ve bu eserler günümüze kadar ulaşmış. Bizlerde şehrin yöneticileri olarak bu gün Şehzadeler Belediyemizin yapmış olduğu bu çalışmayı yerinde görme imkanı bulduk. İnşallah tarihi çeşmeler aslına uygun bir şekilde onarılarak hem halkın hizmetine sunulacak, hem de tarihi eserlerimiz gün yüzüne çıkmış olacak" diye konuştu.

Şehzadeler, 438 yıllık tarihi çeşmeye yeniden hayat veriyor

Şehzadeler, 438 yıllık tarihi çeşmeye yeniden hayat veriyor

Şehzadeler, 438 yıllık tarihi çeşmeye yeniden hayat veriyor

Şehzadeler, 438 yıllık tarihi çeşmeye yeniden hayat veriyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim