• BIST 9814.75
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Şehit Yakınları Ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası

Şehit Yakınları Ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası
Manisa'da şehit yakınlarına ve gazilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Vali Erdoğan Bektaş tarafından devlet övünç madalyası takdim edildi.

Manisa'da şehit yakınlarına ve gazilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Vali Erdoğan Bektaş tarafından devlet övünç madalyası takdim edildi.

Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonunda düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Tevcih Törenine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, 1.Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A.Kemal Çelebi, Vali Yardımcısı Şerafettin Tuğ, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, daire müdürleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Şener Tarım, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş, Türkiye Gaziler Vakfı Manisa Şube Başkanı Adnan Kaya, madalya takdim edilen şehit yakınları ile gaziler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, 18 Mart'ın içinde bulunduğu şehitlerin ve gazilerin hatırlandığı haftada, Çanakkale Savaşından yola çıkan bir düşünce ile şehit yakınlarına ve gazilere Sayın Cumhurbaşkanı adına madalyalarını tevcih edeceğini belirtti. Diğer şehit aileleri ve gazilerin madalyalarının daha sonra değerlendirileceğini ifade eden Vali Bektaş, "Sıkıntılarımız var, hem ülkemiz içerisinde hem de dışında bu sıkıntıların içe dönük yansımalarında problemler oluşuyor. Problemler maalesef arzu etmesek de şehitlerimize, gazilerimize yol açıyor. Bu coğrafya baştan bu tarafa hep şehitlerimizin kanlarıyla sulana gelmiş. Gazilerimizin, şehitlerimizin gayretleri ile fedakarlıkları ile can bulmuş, hayat bulmuş ve varlığımızı o bedel ile sürdürüyoruz. Anlaşılan o ki bu durum devam edeceğe benziyor. Umarız en kısa sürede bu ülkemizin dışından kaynaklanan sorunların, içeriye vuran sorunların yol açtığı huzursuzluklar bir an evvel son bulur. Özellikle kendi vatandaşlarımız olan biteni daha iyi fark ederler, Türkiye'nin çevresinde dünyada ne olup bitiyor farkına varırlar ve kendilerini bir kısım olmazın içerisine sokmaktan uzak tutarlar" dedi.

"BİRBİRİMİZİ DAHA ÇOK SEVMEMİZ GEREKİYOR"

Vali Bektaş konuşmasına şöyle devam etti: "Biz de olabildiğince sıkıntıları içimize yansıtmadan çözmenin, arkaya atmanın bir yolunu buluruz. Ancak yaşıyoruz, görüyoruz, her gün bir şekilde bu sıkıntılar bize yansıyor. Canımız yanıyor, evlatlarımız hayatlarını kaybediyor, şehitlerimiz, gazilerimiz oluyor. Bunun ülkemize, devletimize çok büyük maliyeti oluyor. Aslında emeğimizi, gayretimizi, sermaye gücümüzü gelişime, geleceğe harcamamız gereken yatırımların bir kısmını bu işlere harcamak zorunda kalıyoruz. Bu da bizi yavaşlatıyor, ağırlaştırıyor, dünya üzerindeki o büyük yarışta ayağımızdan çeken bir unsur oluyor. Burada çözüm belli, her bir vatandaşımızın beynini, gözünü, gönlünü açması. Dünyada, Türkiye'de, çevremizde olup biten nedir, kimin ne derdi vardır, asıl sıkıntısı nedir? Ağızdan çıkanın geldiği anlamla gerçekte kafasının arkasında kastettiği anlamın arasındaki farkı anlamamız gerekiyor. Birbirimize daha çok yaslanmamız, birbirimizi daha çok sevmemiz, daha çok kucaklamamız gerekiyor"

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terör olaylarına karşı tarihindeki en güçlü iradeyi gösterdiğini sözlerine ekleyen Vali Bektaş, "Devletimiz, ülkemiz belki de tarihinde hiç olmadığı kadar gücüyle, kudretiyle, iradesiyle olayın üzerine gitmektedir. Bunu da hepimiz görüyoruz. Ciddi bir kamuoyunda bu konuda da bir görüş birliği oluşmuş durumdadır. İnşallah en kısa zamanda bu sıkıntılardan kurtulacağız ve bir kısım insanımız, vatandaşımız, çocuklarımız bu acılarla karşılaşmaktan kurtulacaklar. Bu vesileyle bu süreçte şehit olarak verdiğimiz çocuklarımız için rahmet diliyorum, yakınlarına, ülkemize, milletimize başsağlığı diliyorum ve bunların tekrar yaşanmamasını niyaz ediyorum" dedi.

Vali Bektaş'ın konuşmalarının ardından 2933 sayılı Madalya ve Nişanlar Kanununun 2'nci maddesinin (b) bendine göre Bakanlar Kurulunun önerisi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası tevcih edilen şehit bekçi Ekrem Bağgül'ün yakınları, Malul Gazi Polis Memuru İsa Salih Kaymak, Malul Gazi Oktay Yuca ile Malul Gazi Hakan Kökten'in özgeçmişleri okunarak madalya ve beratları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Manisa Valisi Erdoğan Bektaş tarafından takdim edildi.

Şehit bekçi Ekrem Bağgül Akhisar'ın Süleymanlı kasabasında devriye görevi yaparken açılan ateş sonucunda 23 Mart 1980 tarihinde şehit olurken, Polis Memuru İsa Salih Kaymak Uşak ilinde Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosunda görev yaparken 14 Ocak 2013 tarihinde hırsız kovalama esnasında duvar devrilmesi sonucu yaralanmıştı. Piyade Uzman Çavuş Oktay Yuca 22 Temmuz 2012 tarihinde Hakkari Yüksekova Dağlıca Bölgesi Deryan Tepe Mevkiinde helikopter düşmesi sonucu ağır yaralanmış, jandarma Er Hakan Kökten de 14 Nisan 2010 tarihinde Şırnak İli Balveren Köyü mevkiinde personeli taşıyan servis aracına eşlik ederken terör örgütü mensuplarınca pusu kurularak çapraz ateş açılması sonucu yaralanmıştı.

Tören sonunda devlet övünç madalyası ve beratlarını alan şehit yakınları ve gaziler ile protokol toplu fotoğraf çektirdi.

Şehit Yakınları Ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası

Şehit Yakınları Ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası

Şehit Yakınları Ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası

Şehit Yakınları Ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası

Şehit Yakınları Ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim