• BIST 10285.32
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 30 °C

Şehit ve Gazi’lerimizin sorunları ne zaman çözülecek

Şehit ve Gazi’lerimizin sorunları ne zaman çözülecek
MHP İstanbul Milletvekili D. Ali TORLAK TBMM’ye verdiği yazılı soru önergesiyle “Şehit ve Gazilerimizin içinde bulunduğu sorunları” Meclis Gündemine taşıdı.

D. Ali TORLAK; Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK’in cevaplaması için TBMM Başkanlığına verdiği Yazılı Soru Önergesinde;

Kanadalı gaziler 1200 dolar, ABD ve Avustralyalı gaziler ise 3 bin dolar maaş almaktadır. Ülkemizde ise; Kore, Kıbrıs ve Güneydoğu gazilerinin maaşları dereceye göre sınıflandırılmaktadır. Şehit ve Gazilerimiz için birçok kanunlar çıkarılsa da, özellikle çalışamayacak durumda olan gazilerimiz sembolik gazi maaşı ile yaşam mücadelesi vermektedirler dedi.
 
Bununla birlikte Suriyeli mültecilere yapılan çok büyük oranlarda mali kaynak aktarıldığı bilinmektedir.

Bu kapsamda; Suriyeli mültecilere yapılan yardımlar ile 2013 yılı dahil seçim bölgem İstanbul’ da ve Türkiye genelinde ayrı ayrı olmak üzere gazilerimizin içinde bulunduğu yaşam mücadelesinin mali yönden karşılaştırılması bakımından;
 
1.    2002 den bu yana şehit ve gazi sayısı yıllara göre nedir? Her bir gazimizin almakta olduğu aylık maaş yıllara göre nedir?
 
2.    2002’den bu yana şehit ve gazilerimize ayrılan kaynak yıllar itibariyle ne kadardır?
 
3.    Türkiye’de bulunan Suriye’li mülteci sayısı nedir? Bu Suriye’li mülteciler için bugüne kadar harcanan mali kaynağın toplamı nedir?
 
4.    Suriye’li mültecilere ayda 400 dolar yardım yapıldığı iddiaları doğru mudur? Doğru değil ise Suriye’li mültecilere şu ana kadar yapılan harcama miktarı ve kişi başına düşen miktarı Türk Lirası cinsinden değeri nedir?
 
5.    Doğru ise, bu yardım toplam kaç kişiye yapılmaktadır? Ve bu yardımın kaynağı nedir?
 
6.    Suriye’li mültecilere bu yardım yapılırken, bütçe imkânlarının el vermediği gerekçesiyle terörle mücadelenin isimsiz kahramanları olan gazilerimize reva görülen maaş Hükümetinizin bir vefasızlık ve vurdumduymazlığının göstergesi değil midir?
 
7.    Eğer böyle düşünüyorsanız Terör, Kıbrıs ve Kore gazilerinin maaş ve özlük haklarının iyileştirilmesiyle ilgili olarak ne zaman bir düzenleme yapacaksınız?
 
8.    Şehit ve gazilerimize ödenmekte olan maaşların yeterli olduğunu düşünüyor musunuz? Düşünmüyorsanız Hükümetinizce bu maaşların artırılması yönünde her hangi bir çalışmanız var mıdır? Var ise ne aşamadadır? Yok ise böyle bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

http://www.istanbulhaber.com

Etiketler: , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim